Prodaná nevěsta

Prodaná nevěsta

Termín: 21.8.2021

21srpen sobota 20:00

Žánr: divadloopera


Také letos nabídne město Jindřichův Hradec všem příznivcům opery pod širým nebem jedinečný a neopakovatelný zážitek. Ve spolupráci s Agenturou Croce Vratislava Kříže bude v sobotu 21. srpna od 20 hodin na III. nádvoří Státního hradu a zámku Jindřichův Hradec uvedena opera Bedřicha Smetany Prodaná nevěsta. Představení se uskuteční v podání orchestru, sboru a baletu Divadla Josefa Kajetána Tyla v Plzni. v režii Jakuba Hliněnského se v hlavní roli představí sólistka opery sopranistka Ivana Veberová jako Mařenka, která právě za roli Mařenky získala divadelní cenu Thálie pro rok 2014. Jeníka ztvární Amir Khan, slovenský tenorista, sólista Slovenského národního divadla a také vystudovaný lékař. V roli Kecala vystoupí Zdeněk Plech a v roli Vaška Tomáš Kořínek. Orchestr diriguje Jiří Štrunc.

Prodaná nevěsta je komická opera o třech dějstvích popisující různé charaktery lidí na venkově zasazené do příběhu Jeníka a Mařenky, jejichž lásce není přáno kvůli zaběhlým konvencím. Opera měla premiéru v roce 1866 v Prozatímním divadle v Praze a v roce 1909 byla zásluhou slavné pěvkyně Emy Destinnové uvedena v Metropolitní opeře v New Yorku.

Představní se uskuteční za každého počasí. Předprodej započne v průběhu července v pokladně Kulturního domu Střelnice a on-line na www.kultura.jh.cz.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Prodaná nevěsta

Resort JohankaKamenice nad Lipou (21.4 km)

Rodinný hotel BohemiaLomnice nad Lužnicí (21.7 km)

Vratislavský DůmTřeboň (22.8 km)