Divadelní noční prohlídka na zámku Jindřichův Hradec se inspiruje událostmi první let Třicetileté války, které jsou také zvány Válkou českou. Zámek se bude muset bránit obležení armádou generála Henry Duvala de Dampiérre. Diváci budou svědky holdu stavovské šlechty Fridrichu Falckému v císařské kapli, poradě generálů v předvečer bitvy na Bílé hoře i části bitvy samotné. Nevynechá se drancování Prahy ani poprava vůdců rebelie na staroměstské náměstí rukou samotného kata Mydláře.

V této dějinné scenérii se objeví mnoho historických postav, jako například královna Alžběta Stuartovna, Lucie Otýlie z Hradce, Bonaventura hrabě Bukvoj, Jindřich Matyáš Thurn, Diviš Černín z Chudenic a další.

Spatříte skutečný boj o město s výstřely z mušket a děla, vojáky, tanec, oheň a kejklíře.

Vašimi průvodci bude všudypřítomný Osud a jeho nerozlučná sestřička Fortuna. 

Prohlídka Vás také provede mnoha prostory jindřichohradeckého hradu a zámku a zavede Vás i do některých běžně nepřístupných míst.

Účinkovat budou šermířské a divadelní skupiny Jindřich, Sígři, Vendeta a také taneční soubor Campanello - dohromady se na Vás těší přes třicet herců v dobových kostýmech.

Představení začínají v časech: 19.00, 20.50 a 22.40 hod.

Další termíny představení jsou: 17. července, 6. a 7. srpna.

DŮLEŽITÉ:
Vytvoření rezervace i koupě vstupenky on-line jsou vázány na užití vlastní e-mailové adresy. REZERVACI NELZE PROVÉST TELEFONICKY.
V kroku dva volíte mezi možnostmi zakoupení vstupenky on-line - "eVstupenka" nebo vytvořením rezervace - "Osobně".
Pokud vytvoříte rezervaci, vstupenku si můžete osobně vyzvednout v pokladně kdykoliv před představením dle otevírací doby pokladny a nejpozději 40 minut před začátkem představení. V pokladně přijímáme hotovost CZK nebo platební karty.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Jindřichův Hradec Akce v obci Jindřichův Hradec

Podobné akce

Ubytování v okolí akce O té ohavné rebelii

Resort JohankaKamenice nad Lipou (21.4 km)

Rodinný hotel BohemiaLomnice nad Lužnicí (21.7 km)

Vratislavský DůmTřeboň (22.8 km)