Výstava LEGO modelů hradů a zámků na Lipně

Adresa:

Lipno nad Vltavou, 999

Termín: 1.6.2013 30.9.2013
Vstupné:

100 Kč, děti do 100 cm zdarma, děti do 150 cm 80 Kč

1čer - 30zář celý den

Žánr: výstavysoutěž


Největší výstava Lego modelů v České republice začíná 1. června a potrvá do konce září. Jedinečné až čtyřmetrové modely z kostek budou k vidění v areálu Sportareny resortu LIPNO Point. Návštěvníci si budou moci prohlédnout precizně propracované modely hradů a zámků Hluboká nad Vltavou, Rožmberk, Červená Lhota a dalších nebo významných architektonických skvostů jako jsou Staroměstská radnice, katedrála sv. Bartoloměje či Vila Tugendhat.

Kromě toho bude k vidění vesmírná základna Space Point, vláčkodráha, Lego Technic nebo třeba socha Terminátora v životní velikosti. Samostatná výstava fanoušků LEGA, organizovaných přes Kostky.org, bude zaujímat plochu 650 m2.

Jednotlivé modely postavili fanoušci Lega, přičemž stavba jednoho modelu může trvat až dva roky s použitím tisíců kostiček, jejichž hodnota je až 200 000 Kč. Právě nadšení pro Lego stojí za organizací největší výstavy LEGA v ČR. „Naše výstava chce vyjádřit nejen obdiv k samotné LEGO kostce a ke všem těm úžasným věcem, které z ní vznikají,“ říká Michal Šnobr, organizátor výstavy. „Chceme také ukázat, že stavět mohou malí i velcí a že ze hry se může stát koníček na celý život.“

Všechny podrobnosti o výstavě najdete na www.ujizdimenalegu.cz nebo na našem Facebooku. Jednotliví stavitelé se sdružují na www.kostky.org a kromě zmíněných staveb budou vystavovat ještě město Minas Tirith (stavbu z filmu Pán Prstenů), hrad Kašperk a mnoho dalších. V hracím koutku budou stolky na stavění, na zdech budou viset Lego podložky, na které si děti mohou postavené modely „pověsit“.

Každé dítě také dostane při vstupu na výstavu kartičku se soutěžními otázkami, takže výstava bude pro ně ještě zábavnější.  V sekci LEGO Technic budou k vidění auta, stíhačka či vrtulník, který lze ovládat. Obrovský model vesmírné základny Space Point se sochami mimozemšťanů a Terminátorem bude doplňovat promítání vesmírného videa, dále budou návštěvníci moci zhlédnout modely ze Star Wars či kolejiště. O zahajovacím víkendu bude pro malé i velké akce s Technic modely na dálkové ovládání. Nebude chybět ani velký LEGO model kompletního areálu LIPNO Point.

Otevřeno bude denně od 10 do 18 hod. (poslední vstup v 17 hod.)

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Jihočeský kraj Akce v obci Lipno nad Vltavou

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Výstava LEGO modelů...

Villapark Lipno DreamsLipno nad Vltavou (1 569 metrů)

Rezidence Club CanadaLipno nad Vltavou (1 626 metrů)

Wellness Hotel FrymburkFrymburk (4.6 km)