Výstava představuje kolekci většinou velkoformátových snímků z tvorby jednoho z nejznámějších a nejuznávanějších českých sportovních fotografů Přerovana Jiřího Vojzoly (21. 1. 1950 v Přerově – 1. 10. 2018 v Olomouci).

Fotografoval rád již od dětství, kdy jej v koníčku podporovala od počátku matka, sama nadšená fotografka. Prvním fotoaparátem byla Jiřímu Leica, typ I z roku 1929. Intenzivněji fotografoval už během studia na Filozofické fakultě UP v Olomouci, poté ve volném čase jako učitel na ZŠ v Drahotuších, na ZŠ a hokejové škole v Přerově i tamní obchodní akademii.

Profesionálně se tak fotografování sportu, o kterém vždy říkal, že je mu i stálou zálibou, věnoval od 70. let a v roce 1999 ho definitivně vyměnil za svou původní profesi. Zprvu zcela propadl tenisu, který měl v hledáčku nejčastěji a který je i proto na výstavě zastoupen nejpočetněji. Dále si oblíbil lehkou atletiku, lední hokej, golf, ale také další sporty, jako basketbal, fotbal, lyžování nebo rallye. S mnoha špičkovými sportovci jej pojilo pevné přátelství a fotografoval je též v soukromí.

Otevírací doba a vstupné

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Jindřichův Hradec Akce v obci Jindřichův Hradec

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Sportovní fotografie...

Resort JohankaKamenice nad Lipou (21.2 km)

Rodinný hotel BohemiaLomnice nad Lužnicí (21.8 km)

Vratislavský DůmTřeboň (23 km)