Vítejte v Zeměráji, v přírodním parku plném zážitků a poznání. V malebné krajině prastarých žulových balvanů na pomezí středních a jižních Čech, nedaleko Orlíku nad Vltavou, najdete na ploše devíti hektarů oživený archeoskanzen vesnice raného středověku, kilometr dlouhou přírodní stezku naboso, archeologické a paleontologické naleziště, velké dřevěné bludiště, dětskou herní vesničku, interaktivní hernu, lukostřelnici, množství přírodních hřišť různého zaměření a více než sto různých her, zábavných i naučných prvků, dobrodružných úkolů a hlavolamů, mezi nimi oblíbenou Cestu za pokladem, orientační hru Hlaholam, pátrání po Kamenech času nebo bloudění v temném Skladišti.

Nechybí ani hospůdka se stylovou nabídkou jídel a nápojů v usedlosti s roubeným domem z roku 1640, odpočinkové zóny i kryté prostory pro případ nepříznivého počasí. Mimořádný koncept areálu ocenili návštěvníci hlasováním v soutěži agentury CzechTourism DestinaCZe, v níž se Zeměráj stal vítězem v kategorii „Zážitek na 1000 % pro celou rodinu“. Zeměráj je členem EXARC – mezinárodní asociace archeologických muzeí v přírodě.

Otevřeno v květnu, červnu a září o víkendech a státních svátcích od 10.00 do 18.00 hodin, v červenci a srpnu každý den od 9.30 do 18.30 hodin. Základní vstupné je 120 Kč za osobu, děti do 2,99 let a držitelé ZTP průkazu zdarma.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Jihočeský kraj Akce v obci Kovářov

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Zážitkový park...

Yacht Club RadavaOrlík nad Vltavou (10 km)

Villa LiduškaBechyně (26.6 km)

Resort Beach Nová ŽivohošťSejcká Lhota (27.6 km)

Doporučené akce na jihu Čech

Akce na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Zámek Orlík Zámek Orlík Orlík nad Vltavou (9.7 km)