Robert Křesťan a Druhá tráva

Robert Křesťan a Druhá tráva

Adresa:

Český krumlov, Za Soudem 282

Termín: 11.12.2020

11prosinec pátek 19:00

Žánr: koncertyBlues Folk Bluegrass

Umělci: Robert KřesťanDruhá tráva


Přední česká nadžánrová kapela Druhá tráva vydává po dlouhých devíti letech nové řadové album. Desetipísňová kolekce nazvaná jednoduše Díl první je součástí dvojalbového projektu, jehož druhá část vyjde příští rok, kdy skupina oslaví 30 let na scéně. Na aktuální nahrávce Druhá tráva přirozeně mixuje svůj autorský materiál s převzatými skladbami. Ty do češtiny přebásnil frontman kapely Robert Křesťan. V diskografii skupiny je Díl první výjimečným počinem i kvůli tomu, že na nahrávku dohlížel Brit Eddie Stevens, známý producentskou prací pro respektované kapely. Podařilo se mu umocnit již tak velmi osobitý zvuk Druhé trávy a přirozeně a nerušivě jej obohatit o zvuky, často typické pro elektronickou muziku či jiné žánry.

Kromě autorských skladeb Roberta Křesťana posluchači na nahrávce najdou písničky od Toma Waitse, Stinga, Krise Kristoffersona, Toma Pettyho, Petera Rowana, Flatta & Scruggse nebo Nine Inch Nails. „Vesměs jde o písničky autorů, kteří mě zásadně ovlivnili. Nechtěl jsem jim snad vzdávat hold, ale takřečeno ohlédnout se za nosnými sloupy své muzikantské estakády,“ doplňuje Křesťan s tím, že velkou radost má z mimořádné vokální pomoci dalšího z jeho dávných hrdinů, Spirituál kvintetu, který stihl nazpívat píseň Kam složíš hlavu.

CD Díl první i digitální download budou moci posluchači první měsíc koupit pouze z webových stránek skupiny přes e-shop Druhé trávy.

Album Díl první vychází v říjnu a kapela jej pokřtí 7.12. v Brně (Sono Centrum) a 16.12. v Praze (Divadlo pod Palmovkou). Nahrávku Druhá tráva podpoří i na turné.

Robert Křesťan je český zpěvák, mandolinista, skladatel a překladatel. Hrával v bluegrassových skupinách Trapeři a Poutníci a v současné době hraje v bluegrassové skupině Druhá tráva s banjistou Lubošem Malinou.
Druhá tráva natočila album Pojďme se napít ve složení Robert Křesťan (zpěv), Luboš Malina (banjo, whistle, kaval, klarinet, vokál), Luboš Novotný (dobro, lap steel), Emil Formánek (kytara, vokál), Tomáš Liška (kontrabas) a Kamil...

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Robert Křesťan a...

Vila JohankaČeský Krumlov (63 metrů)

Wellness Pension AmetystČeský Krumlov (716 metrů)

Villa GallistlČeský Krumlov (965 metrů)

Doporučené akce na jihu Čech

Akce na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Státní hrad a zámek Český Krumlov Státní hrad a zámek Český Krumlov Český Krumlov (622 m)
Klášter Zlatá Koruna Klášter Zlatá Koruna Zlatá Koruna (6.6 km)