Symfonický orchestr Českého rozhlasu

Symfonický orchestr Českého rozhlasu

Adresa:

Blatná, Na Příkopech 320

Termín: 28.8.2020
Vstupné:

500 Kč

28srpen pátek 19:30

Žánr: koncertysymfonický orchestr klasická hudba zámek

Umělci: Symfonický orchestr Českého rozhlasu


Vážené zákaznice, vážení zákazníci, Pořadatel, agentura H.-G. CZ, s.r.o., nás informoval o zrušení akce Symfonický orchestr Českého rozhlasu plánované na 28.8.2020 v Blatné. Vstupné se vrací v místě zakoupení vstupenek. Požadavek na vrácení vstupného je třeba uplatnit nejpozději 11.9.2020.

V samotném srdci zámeckého parku Blatná se představí jeden z nejlepších domácích orchestrů, Symfonický orchestr Českého rozhlasu, se svým šéfdirigentem, německým umělcem světového renomé, Alexandrem Liebreichem. Ten ke spolupráci přizval svého pravidelného hudebního partnera, špičkového violoncellistu Albana Gerhardta, který vystupuje s nejvěhlasnějšími světovými orchestry, jakými jsou Berlínští filharmonikové nebo Newyorská filharmonie.Gerhardt v plenéru zámku zahraje Druhý violoncellový koncert, který pro českého skladatele a violoncellistu Antonína Krafta složil vídeňský klasik Joseph Haydn.

Program zahájí předehra k romantické opeře Čarostřelec, vyprávějící příběh o mladém myslivci, který se spolčí s ďáblem, aby získal ruku milované dívky. Opera se záhy po premiéře v Berlíně stala nejúspěšnějším jevištním dílem Carla Marii von Webera a rychle se dočkala dalších uvedení ve Vídni, Lipsku, Karlsruhe i v Praze. Ve druhé polovině večera se vedoucí skupin dechových nástrojů orchestru představí coby sólisté, když uvedou Koncertantní symfonii Es dur Wolfganga Amadea Mozarta. Večer pak uzavře populární suita ze scénické hudby ke hře Peer Gynt norského skladatele Edvarda Hagerupa Griega.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Jihočeský kraj Akce v obci Blatná

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Symfonický orchestr...

Ubytování Pavel VoborníkBlatná (690 metrů)

Yacht Club RadavaOrlík nad Vltavou (24 km)

Ubytování Šumavský domekRabí (27.5 km)