Výstava reprezentuje průřez tvorbou různě pokročilých studentů Ateliéru Alšovka. Představuje různé výtvarné techniky a náměty, kterými se studenti zabývají jak v programu naplánovaných témat konkrétních lekcí, tak ve své volné tvorbě, k níž jsou v kurzech vedeni.

Ateliér Alšovka, původním názvem Barevný kolo, vznikl v roce 2011 jako projekt Mgr. Evy Drančákové. V rámci její spolupráce s Alšovou jihočeskou galerií se v roce 2015 stal ateliér součástí výukových programů Edukačního oddělení AJG a nakonec v roce 2017 získal název Ateliér Alšovka.

Dnes tvoří výtvarné kurzy ateliéru více než polovinu vzdělávacích aktivit Edukačního oddělení AJG pro veřejnost. Samotný ateliér pak umožňuje i náročnějších odbornou přípravu pro ostatní edukační aktivity AJG.  

Na výstavě Ateliéru Alšovka nalezneme práce všech věkových skupin, pro něž Edukační oddělení otevírá v ateliéru pravidelné kurzy. O výběr vystavených prací, jejich adjustaci a finální instalaci se postaraly lektorky konkrétních kurzů, tedy Mgr. Eva Drančáková, Mgr. Sally Bartůšková, MgA. Irena Staneva Friessová a Mgr. Marta Vaverková.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Ateliér Alšovka

Wellness Hotel DiamantHluboká nad Vltavou (396 metrů)

Spa Hotel Vita ****České Budějovice (8.2 km)

Rodinný hotel BohemiaLomnice nad Lužnicí (20.4 km)

Doporučené akce na jihu Čech

Akce na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Penzion Kamínek Penzion Kamínek Nové Hrady (39.1 km)