Země orchidejí Petra Fialy v českobudějovické Galerii Hrozen

Země orchidejí Petra Fialy v českobudějovické Galerii Hrozen

Adresa:

České Budějovice, Hroznová 22

Termín: 17.9.2019 9.10.2019
Vstupné:

vstup volný

17zář - 9říj celý den

Žánr: výstavy


Českobudějovická Galerie Hrozen zve od 17. září 2019 na výstavu grafiky a malby Petra Fialy pod názvem V zemi orchidejí.

Ak. malíř Petr Fiala (nar. 1969) je absolventem Akademie výtvarných umění v Praze; studoval v ateliérech grafiky a malby. Působí jako odborný asistent a garant kamenotisku v grafických dílnách na pražské AVU.

Ve volné tvorbě se věnuje grafice a malbě. V grafice začínal leptem, akvatintou, suchou jehlou a barevným linorytem. Poslední dvě desetiletí se věnuje kamenotisku (litografii), a své grafiky také sám tiskne. V malbě používá výlučně techniku akrylu. Je malířem přírody, fascinován krajinomalbou. Dalším významným tématem autora jsou květiny a zvířata, tyto motivy ve svých obrazech a grafikách často využívá jako alegorické symboly k vyjádření střetu přírodního světa s civilizační realitou současnosti.

Petr Fiala uspořádal na čtyřicet samostatných výstav. Jeho tvorba je zastoupena v muzeích i v soukromých sbírkách doma i v zahraničí. Od roku 2017 je členem Svazu českých umělců grafiků Hollar. 

Petr Fiala je českobudějovickým rodákem a výstava v Galerii Hrozen je uspořádána u příležitosti autorových 50. narozenin.  Jak samotný název výstavy napovídá, hlavním tématem výstavy bude příroda: orchideje, strelicie, magnólie, bromélie, ptáci, zvířata, krajiny, a možná i některá z malířových utopických měst….

„Galerie Hrozen do svého programu pravidelně zařazuje výstavy výrazných, původně jihočeských autorů, jejichž tvorba se významně prosazuje v rámci současných tendencí i tradic. Věřím, že výstava Petra Fialy V zemi orchidejí se i v Českých Budějovicích setká s příznivým ohlasem,“ zve majitel Galerie Hrozen grafik Václav Johanus.

Galerie Hrozen / Hroznová 312/22 České Budějovice

Termín výstavy 17. 9. – 9. 10. 2019 / Zahájení 17. 9. v 17 hodin

Zdroj: Galerie Hrozen, 7.9.2019 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - České Budějovice Akce v obci České Budějovice

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Země orchidejí Petra...

Spa Hotel Vita ****České Budějovice (574 metrů)

Wellness Hotel DiamantHluboká nad Vltavou (8.7 km)

Relax Park TřeboňTřeboň (20.2 km)

Doporučené akce na jihu Čech

Akce na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Klášter Zlatá Koruna Klášter Zlatá Koruna Zlatá Koruna (15.4 km)
Penzion Kamínek Penzion Kamínek Nové Hrady (31.9 km)