Charitativní festival Houpačka 2019

Adresa:

Velešín, Strahovská

Termín: 17.8.2019
Vstupné:

200

17srpen sobota 13:00

Žánr: festivalycharitativní


NATURAMED + SPOLEK 2/4 HOUPAČKA …. aneb my vám – vy nám 2019 Charitativní a multižánrový festival Tak je to tady! Spolek 2/4 společně s vámi a partnery je připraven realizovat již 7. ročník vašeho oblíbeného charitativního a multižánrového festivalu „HOUPAČKA 2019“. Tento rok to pořádně rozhoupáme 17. srpna od 13.00 hod v areálu fotbalového hřiště ve Velešíně.

Pravidelní návštěvníci v našem regionu ojedinělého festivalu již vědí, že Houpačka se vám snaží přiblížit kulturní, sportovní a společenské projekty, které balancují na okraji zájmu komerčních médií, a přesto si pro svou vysokou uměleckou úroveň zaslouží, aby byly prezentovány široké veřejnosti a všem věkovým kategoriím. Neodmyslitelnou součástí festivalu je benefiční běh pro „Metoděje“, který bude odstartován ve 14.00 z parkoviště Jihostroje, a který můžete absolvovat jakýmkoli bezmotorovým způsobem. Jeho nenáročná trať vás přivede až k samotným branám festivalu. Zde prožijete den plný zábavy, na kterém vám představíme celou řadu originálních atrakcí, soutěží, exhibicí a workshopů. Budete se moci seznámit s aktivitami neziskových organizací, jež pomáhají druhým, a navštívit stánky s benefičním prodejem. Je jasné, že se můžete opět těšit i na bohatý hudební program, ve kterém vás roztančí ty nejlepší kapely, jež nabízí současná tuzemská alternativní scéna a mnoho dalšího.

Doufáme ve vaši přízeň, že společně vytvoříme skvělou atmosféru, na kterou budeme dlouho vzpomínat :)....NEZAPOMEŇTE...vaše účast pomáhá dobré věci! HOUPAČKA POMÁHÁ ! Letos to bude již 7. ročník, kdy náš-váš festival spolupracuje se spolkem METODĚJ (www.metodej.com), který zaštiťuje po celé ČR děti se vzácným metabolickým onemocněním. Tyto poruchy silně omezují kvalitu života a jsou natolik závažné, že v některých případech vedou k fatálním následkům. Dalším problémem, který musí rodiče těchto dětí řešit, je to, že diagnózy jsou natolik vzácné a specifické, že nejsou vedeny ani v „tabulkách“ zdravotních pojišťoven a sociálního systému. Toto vede k tomu, že rodiče nedosáhnou na finanční pomoc od státu a musí tak drahou léčbu a kompenzační pomůcky často hradit sami. V loňském roce se Houpačce podařilo vytěžit rekordních 108 000 Kč a od roku 2013 již bezmála 500 000 Kč.

Houpačka se letos pokusí pomoci dvěma dětem s metabolickým onemocněním a jejich rodinám. Vyslyšeli jsme také výzvy „Velešáků“, abychom podpořili i někoho jiného z našeho regionu, a proto třetím „do party“ bude Velešínská rodačka šestiletá Karolínka, trpící dětskou mozkovou obrnou. Více o příjemcích daru se dozvíte na druhé straně.

ANIČKA KONEČNÁ /6 let/ Diagnóza: klasická galaktosemie, od narození celoživotní přísná dieta. Anička má své dvojče Tomáše a ještě další tři sourozence Filipa, Adélku a Verunku. Před rokem se bohužel v rodině udála tragédie. Aničce a jejím sourozencům zemřela maminka. Nyní o děti pečuje tatínek, jemuž jsou jeho tři dospělé děti velkou oporou. Anička chodí do skauta a doma pomáhá s péčí o pejsky. Moc ráda maluje a dovádí na trampolíně. Od září nastupují dvojčátka do školy, z výtěžku by rodina pořídila věci do školy a nakoupila speciální potraviny, které jsou velmi nákladné.

VIKTOR BÁRTA /8 let/ Diagnóza: Mitochondriální encefalokardiomyopatie porucha ATP syntázy při mutaci v genu TMEM 70. Malému Viktorovi při opakovaných metabolických rozvratech hrozí tzv. hyperamonémie. Záchranou pro Vikiho je lék Carbaglu, ale bohužel jediná dávka tohoto léku stojí 15 500 Kč, a proto by rodina použila výtěžek na uhrazení této nákladné léčby. Viktor je velký bojovník a s úsměvem na tváři se již narodil. Miluje společnost a rád ji baví a okouzluje. KAROLÍNKA KROMKOVÁ /6 let/ Diagnóza: Dětská mozková obrna – diparetická forma. Tato verze postihuje dolní končetiny a bez pomoci rodičů nemůže Karolínka nezávisle fungovat. Cvičení Vojtovy metody, lázně ani návštěvy jiných podpůrných zařízení zatím nevedly k tomu, aby byla schopna nějaké krůčky učinit sama. Nyní se rodina soustředí na neurorehabilitační kliniku Axon, která nabízí terapii „Kosmik“(pacient v kosmickém oblečku) a Karolínka činí velké pokroky. Klinika je soukromá a tudíž léčbu nehradí pojišťovna. Měsíční pobyt bez stravy a ubytování stojí cca 60 000 Kč. Ideální pro pacienta je absolvovat tuto léčbu 2x do roka. Takže, na co by byl výtěžek použit, je zřejmé. Karolínka je i přes svůj hendikep šťastná, srdečná holčička a veliký smíšek.

POMOCI MŮŽETE i VY ! Realizace projektu „Charitativní a multižánrový festival HOUPAČKA 2019“ se neobejde bez empatie, finanční a materiální pomoci partnerů a sympatizantů. Pokud se rozhodnete i vy podpořit tento projekt, tak pomůžete nejen zviditelnit minoritní umělecké žánry, ale hlavně přispějete ke zkvalitnění života těžce zdravotně postižených dětí a jejich rodin. Život je jako na houpačce a nikdy nemůžete vědět, kdy budete potřebovat pomoci i vy! RÁDI BYSTE FINANČNĚ POMOHLI? PŘISPĚLI K OBOHACENÍ PROGRAMU NEBO MÁTE JINÉ DOTAZY? NEVÁHEJTE A KONTAKTUJTE NÁS. BEZ VÁS BY TO NEŠLO! DĚKUJEME! Za spolek 2/4 Kamil Zeman – předseda, kamil.zeman@seznam.cz, 606 148 544 Číslo účtu – 162934383/0600 Moneta Money Bank Členové spolku pracují na realizaci projektu bez nároku na odměnu. 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Jihočeský kraj Akce v obci Velešín

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Charitativní festival...

Wellness Pension AmetystČeský Krumlov (10.8 km)

Vila JohankaČeský Krumlov (10.8 km)

Villa GallistlČeský Krumlov (11 km)

Doporučené akce na jihu Čech

Akce na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Klášter Zlatá Koruna Klášter Zlatá Koruna Zlatá Koruna (7.1 km)
Státní hrad a zámek Český Krumlov Státní hrad a zámek Český Krumlov Český Krumlov (10.9 km)
Penzion Kamínek Penzion Kamínek Nové Hrady (27.5 km)