Zpívání nad Nežárkou - Jindřichův Hradec

Zpívání nad Nežárkou - Jindřichův Hradec

Adresa:

Jindřichův Hradec, Kostelní 20/20/I

Termín: 13.7.2019

13červenec sobota 15:00

Žánr: festivalyfolk hudba


Letošní 11. ročník folkového festivalu Zpívání nad Nežárkou, pořádaného městem Jindřichův Hradec, proběhne druhou červencovou sobotu, tj. 13. července 2019 od 15.00 hodin na nádvoří Muzea fotografie (bývalá jezuitská kolej). V případě nepříznivého počasí je zajištěna i mokrá varianta v prostorách kaple sv. Maří Magdalény, která s muzeem sousedí. Letošní nabídka bude opět pestrá.

Zakladatelem festivalu je jindřichohradecká vokální skupina X-tet, která zde jistě nesmí chybět. Svými úpravami písní se pohybuje mezi spirituály, folkem a swingem.

Název kapely Hluboké nedorozumění by pro někoho mohl být znamením nepochopení nebo blížícího se problému. Folku znalé publikum však již ví, že jde o velmi milou partičku, která hraje vlastní písně pohybující se někde mezi trampem a folkem.

Šany - výbornou písničkářku a zpěvačku Petru Šanclovou budete jistě znát třeba z Bokomary nebo z kapely Vlasty Redla. Za svou kariéru spolupracovala se spoustou známých muzikantů. Na Zpívání jí letos uslyšíme dvakrát. Její sólový recitál bude jistě ozdobou festivalu.

Za kapelou Crosscountry se skrývají jména Jirky a Zuzky Maškových s jejich přáteli.

Spolektiv je další zárukou kvality a do Jindřichova Hradce jistě patří a má zde i své příznivce, a to nejen proto, že má kořeny v jižních Čechách.

S jistou nadsázkou lze říci, že na Zpívání přivítáme také druhou nejstarší folkovou kapelu u nás - Antikvartet Dušana Vančury (Spirituál kvintet). Jedná se o vokální seskupení, které nezná žádná žánrová ani historická omezení. Pohybuje se napříč staletími a hudebními směry i přesto, že vlastní založení původní kapely pamatují jen někteří.

Abychom měli kolekci hudebních perliček letošního Zpívání úplnou, je třeba říci, že nám bude ctí uvítat na festivalu Pavlínu Jíšovou, která zde vystoupí společně se Šany. Zde není co dodávat, neboť to zkrátka musíte zažít! Celým odpolednem a večerem vás provede Zdenek Schwager, znalec slova a všech výše uvedených účinkujících. Hlady a žízní nezhynete, muzejní kavárna si jistě připraví zase něco navíc!

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce