Den dětí - Výstaviště České Budějovice

Den dětí - Výstaviště České Budějovice

Termín: 24.5.2019 25.5.2019
Vstupné:

zdarma

24kvě - 25kvě celý den

Žánr: ostatní akceden dětí koncert rodina soutěže a hry technika vojenské akce zdarma


Od pátku 24. května bude na Výstavišti k vidění celkem 30 kusů vojenské techniky od všech útvarů dislokovaných v Jihočeském kraji. Návštěvníci se můžou těšit na Pandury, vozidla Iveco a Dingo, protiletadlový komplet RBS, ukázky ručních zbraní, pyrotechnický oblek EOD 9, pyrotechnický robot Talon, minový vrhač MV 3, motocykl BMW Vojenské policie a další techniku.

V sobotu 25. května pak program celé akce zpestří koncert big bandu Ústřední hudby Armády České republiky v pivovarské zahradě. Své propagační stánky budou mít také vojenští náboráři z Rekrutačního pracoviště v Českých Budějovicích, Vojenská zdravotní pojišťovna a Armádní sportovní centrum Dukla. Návštěvníci si budou moci vyzkoušet střelecký nebo veslařský trenažér. „Velmi si vážíme toho, že nám Výstaviště České Budějovice umožnilo ukázat veřejnosti, jak jsou vojenské útvary na jihu Čech připraveny k plnění svých úkolů ať už při obraně vlasti nebo při mimořádných situacích“ řekl ředitel Krajského vojenského velitelství České Budějovice plukovník Alois Urban.

V rámci Dětského dne s Armádou proběhne v pátek přímo na Výstavišti krajské kolo branného závodu „Zvedněme děti od počítačů“ pro žáky druhého stupně základních škol Jihočeského kraje. Soutěžit bude celkem sedmnáct šesti členných družstev v celkem sedmnácti disciplínách, které závodníky prověří po stránce fyzické, psychické i jejich schopnost spolupracovat. Branný závod připravuje již třetím rokem Krajské vojenské velitelství České Budějovice za vydatné pomoci Krajského úřadu Jihočeského kraje. Vítězná družstva krajského kola postupuji do celostátního kola Battlefield pořádaného Československou obci legionářskou.

pátek 8:00 - 18:00

SOBOTA 9:00 - 17:00 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - České Budějovice Akce v obci České Budějovice

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Den dětí -...

Spa Hotel Vita ****České Budějovice (1 233 metrů)

Wellness Hotel DiamantHluboká nad Vltavou (7.7 km)

Villa GapČeský Krumlov (20.8 km)

Doporučené akce na jihu Čech

Akce na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Klášter Zlatá Koruna Klášter Zlatá Koruna Zlatá Koruna (15.3 km)
Penzion Kamínek Penzion Kamínek Nové Hrady (33.4 km)