Národní památkový ústav, Státní hrad a zámek Jindřichův Hradec a Spolek pro obnovu památek na Jindřichohradecku zvou srdečně o druhém adventním víkendu, 3. a 4. prosince, k návštěvě Adventních dnů. Po dvou leté nucené přestávce se na možnost pokračovat v pěkné tradici velmi těšíme a doufáme, že nadšení budou také návštěvníci. Na druhém a třetím nádvoří pořádáme tržiště s originálním zbožím. Pro letošní rok se nám podařilo zajistit více prodejců slaných i sladkých specialit. Na své si přijdou nejen příznivci rozmanitých horkých nápojů, ale také milovníci rybích pochoutek nebo sýrů.

Děti i dospělé potěší malý zvěřinec, výstava sokolnicky cvičených dravých ptáků nebo lukostřelba. V provozu bude opět 500 let stará černá kuchyně. Své dovednosti předvedou umělečtí řezbáři, kovář, hrnčíři, pletař košíků a dřevo-sochař. V zámecké tvůrčí dílně ve Španělském křídle se budou zdobit perníčky a vyrábět vánoční ozdoby z přírodních materiálů. V dílně v Gotickém paláci budou vznikat výrobky z korálků.

Program obou víkendových dnů nabídne rovněž řadu uměleckých představení. V zámeckém Rondelu se bude tančit a na nádvořích i v kapli sv. Ducha se bude hrát divadlo. Kaple bude také v sobotu dějištěm vystoupení Chrámového sboru Adama Michny a v neděli ekumenické bohoslužby za účasti duchovních dokonce tří křesťanských církví.

VÍCE INFORMACÍ ZDE

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Jindřichův Hradec Akce v obci Jindřichův Hradec

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Adventní dny na zámku...

Resort JohankaKamenice nad Lipou (21.4 km)

Rodinný hotel BohemiaLomnice nad Lužnicí (21.7 km)

Vratislavský DůmTřeboň (22.8 km)