Svatomartinské hodování - Jindřichův Hradec

Svatomartinské hodování - Jindřichův Hradec

Adresa:

Jindřichův Hradec, Náměstí Míru

Termín: 10.11.2018 11.11.2018
Vstupné:

zdarma

10lis - 11lis celý den

Žánr: ostatní akcegastronomie folklor slavnosti rodina děti hudba sv. Martin technika zdarma


Kulinářské čarování kuchaře Petra Stupky a další vybraná jídla a nápoje z místních restaurací, pestrý hudební program. Svatomartinské slavnosti mladého vína, gastronomické speciality, kulturní program.

10.11.2018 11:00 - 22:00
11.11.2018 11:00 - 22:00

K již čtvrtému ročníku Svatomartinských slavností, které v letošním roce příhodně vycházejí na neděli, připojili pořadatelé Kulinářskou sobotu plnou pochoutek z místních grilů a udíren i dalších vybraných jídel a nápojů z jindřichohradeckých restaurací. Zlatým hřebem pak bude nabídka rybích specialit z pokladů jihočeských rybníků, „vyčarovaných“ před očima účastníků známým kuchařským mistrem Petrem Stupkou.

V neděli slavnosti vyvrcholí tradičním Svatomartinským hodováním – prezentací a ochutnávkou prvních letošních mladých vín ze špičkových moravských vinařství, kterým požehná nový opat zwettelského kláštera spolu s kaplanem Jozefem Gumenickým. Také v tento den bude příležitost ochutnat gastronomické speciality z místních restaurací.

Pro oba dva dny je připraven bohatý hudební program; kromě dlouhorukého harmonikáře Ondry Váchy, který bude neúnavně hrát a zpívat, zahraje v sobotních odpoledních hodinách kapela Ukrutanka a Pavel Blažek band. V neděli, kdy přivítáme i svatého Martina na bílém koni s jeho družinou, potěší účastníky cimbálová muzika Notečka z Charvátské nové vsi.
Nezalekneme se ani toho, když nám nebude listopadové počasí nakloněno, protože máme zajištěny dva velkokapacitní vytápěné stany.

Vzhledem k tomu, že si v neděli zároveň připomeneme sté výročí podepsání příměří po ukončení První světové války (11. 11. 1918 v 11 hodin), bude na náměstí Míru připravena ukázka vojenské techniky, která určitě potěší především dětské návštěvníky.

Akci, na které přivítáme také hosty z partnerského města Zwettlu, pořádá Civis novus a Jindřichohradecká kulturní společnost z.s. s finanční podporou Města Jindřichův Hradec a Nadačního fondu rozvoje města Jindřichův Hradec.

Vstup bude po oba dny zdarma.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Jindřichův Hradec Akce v obci Jindřichův Hradec

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Svatomartinské...

Resort JohankaKamenice nad Lipou (21.2 km)

Rodinný hotel BohemiaLomnice nad Lužnicí (21.9 km)

Vratislavský DůmTřeboň (23 km)