Nenechte si ujít 17. listopad 2018: noc otevřených divadel a výjimečných zážitků Institut umění – Divadelní ústav (IDU) se rozhodl zapojit do mezinárodního projektu European Theatre Night a uspořádat v České republice první ročník Noci divadel v roce 2013. Cílem projektu je české veřejnosti nabídnout srovnatelné kulturní vyžití jako projekty zaměřené na jiné kulturní obory - například Noc literatury či Muzejní noc. Projekt má potenciál zviditelnit nejen jednotlivé divadelní scény i české divadlo jako takové v povědomí diváků. Zapojení v evropském projektu může být také příslibem zajímavé spolupráce do budoucna.

Poprvé v roce 2013 otevřela také česká divadla své prostory a během dopoledních, večerních a nočních hodin připravila pro diváky různorodý program: představení pro děti i pro dospělé, autorská čtení, workshopy a semináře, koncerty, projekce filmů a inscenací, prohlídky zákulisí a mnoho dalších nejen divadelních zážitků.

První Noci divadel v ČR se zúčastnilo přes 80 souborů z 25 českých a moravských měst. Účast překonala 40 000 návštěvníků. Stejně jako v dalších zemích i v ČR proběhl v 19.00 společný potlesk, který se rozlehl všemi scénami. Institut umění – Divadelní ústav jako organizátor akce otevřel informační středisko k pražskému programu ve svém sídle v Celetné ulici 17 v Praze 1.

Druhý ročník Noci divadel 2014 se svým rozsahem a bohatým programem stal největším divadelním svátkem v rámci evropské Noci divadel. Noc divadel se konala ve 29 městech, zapojilo se 130 českých a moravských souborů a divadel a zúčastnilo se jí 50 000 diváků. Druhý ročník tematizovaný Rokem české hudby přinesl několik novinek v podobě pražské cyklojízdy, fotosoutěže nebo bohatého populárně-edukativního programu v samotné budově Institutu umění – Divadelního ústavu.

Třetí ročník Noci divadel 2015 byl svým rozsahem opět největší v Evropě. Návštěvnost 50 000 diváků, 130 zapojených souborů a divadel z 36 českých a moravských měst, to vše opět potvrdilo toto prvenství.

Čtvrtý ročník Noci divadel se konal 19. listopadu 2016 a zúčastnilo se jej na 50 000 návštěvníků, 130 divadel a kulturních organizací a 31 měst.

Podrobný bohatý program - České Budějovice

http://www.nocdivadel.cz/program/?dateFrom=&dateTo=&city%5B%5D=%C4%8Cesk%C3%A9+Bud%C4%9Bjovice&text=

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Divadla - České Budějovice Akce v obci České Budějovice

Podobné akce