V bývalém klášteře klarisek se nachází Interaktivní expozice lidských dovedností, v níž zvídaví návštěvníci získávají informace o řemeslech, tradičních znalostech středověkých klášterů i o životě šlechty v době gotiky a renesance skrze různé aktivity. 

Jednotlivé tematicky zařízené místnosti přibližují řemesla, která si mohou návštěvníci sami vyzkoušet. Vyrobí si voňavou sůl či mýdlo, namíchají bylinný čaj, obléknou nejrůznější kostýmy, přes šablony vymalují staré i novější vzory a vyzkoušet si mohou i psaní husím brkem. Tvůrčí činnosti jsou sezónně obměňovány tak, aby zde návštěvníci našli vždy něco nového. Pro nejmenší je zde připravena herna plná dobových hraček a mnohých překvapení.

Na zdejší klášterní půdě je umístěn jeden z největších skvostů expozice - veliký model historického centra města Český Krumlov. Dále pak archeologická a tesařská expozice, část věnující se oknům a dveřím, Camera Obscura a strašidelný Danse Macabre. Působivé jsou i samotné krovy a půdní prostory.

gotických sklepeních návštěvníci naleznou tajemnou alchymistickou laboratoř i ukázku skladování potravin a nápojů.

V objektu bývalého hospodářského dvora se nachází expozice pivovarnictví představující středověkou výrobu piva, lze si zde osahat středověké náčiní, poznat různé druhy sladu a dočíst se o původní podobě piva a jeho vývoji i o historii českokrumlovských hospod.

Foto: Tomáš Vojáček

 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Interaktivní expozice...

Wellness Pension AmetystČeský Krumlov (158 metrů)

Villa GallistlČeský Krumlov (485 metrů)

Vila JohankaČeský Krumlov (560 metrů)

Doporučené akce na jihu Čech

Akce na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Státní hrad a zámek Český Krumlov Státní hrad a zámek Český Krumlov Český Krumlov (257 m)
Klášter Zlatá Koruna Klášter Zlatá Koruna Zlatá Koruna (6.1 km)