Giganti / Doba ledová

Giganti / Doba ledová

Adresa:

Lipno nad Vltavou, Vodní nádrž Lipno

Termín: 30.6.2018 2.9.2018
Vstupné:

120/90 Kč

30čer - 2zář celý den

Žánr: výstavyvýstava historie lipno šumava doba ledová


Prostřednictvím výstavy se s námi vydejte do minulosti staré 10tisíc let a poznejte tehdejší největší a nejzajímavější obyvatele naší planety. V plné kráse a velikosti se Vám představuje 18 vyhynulých tvorů z doby ledové z různých koutů světa, jejichž modely byly vytvořeny v souladu s nejnovějšími vědeckými poznatky. 

Výstava dává jedinečnou možnost podívat se na zvířata zblízka, uvědomit si jejich ohromující velikost a seznámit se nejenom s jejich pravou podobou, ale i způsobem jejich života. 

Vědci se spojili s umělci a připravili unikátní expozici 18 modelů zvířat z doby ledové v životní velikosti. Všechny modely vynikají reálným zpracováním, jsou zde zastoupeny druhy, které vyhynuly před 10 tisíci lety vlivem klimatických změn ale i ty, které vyhynuly před "pár staletími" rukou člověka. Kromě opravdových gigantů, jakými byl právě mamut, jednorožec elasmotérium nebo pták moa, zaujmou i šavlozubý tygr nebo jeskynní lev požírající mršinu. 

Každý z modelů zvířat je zasazen do scenérie imitující tehdejší životní prostředí daného zvířete. Vstřícným gestem autorů výstavy je i možnost fotografování bez poplatku a omezení. Věříme, že stejně jako tisíce návštěvníků před Vámi budete i vy překvapeni tvory, které už na planetě nepotkáte. 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Giganti / Doba ledová

Wellness Hotel FrymburkFrymburk (9.5 km)

Villapark Lipno DreamsLipno nad Vltavou (13.9 km)

Rezidence Club CanadaLipno nad Vltavou (15 km)