U příležitosti 100. výročí ukončení první světové války a vzniku Československé republiky proběhne 17. 7. – 4. 11. 2018 v Regionálním muzeu v Českém Krumlově hlavní výstava sezóny s názvem „Od Velké války k republice“.

Samotná výstava se bude věnovat období první světové války s důrazem na její konec, který vedl ke vzniku samostatné Československé republiky a formování národa. Připomene úlohu legionářů, kteří se zásadním způsobem podíleli na zrodu a obraně nového státu. Zmíněny budou také události na Českokrumlovsku, které vyhlášení republiky vyvolalo, především pak vznik župy Böhmerwaldgau 3. 11. 1918 a následný zásah československé armády.

Návštěvníci budou moci zhlédnout různé druhy prvoválečných uniforem a zbraní. Budou vystaveny unikátní kolorované fotografie ze západní fronty. Díky deníkům a korespondenci se podíváme na válečné události očima českých vojáků na straně legií i Rakouska-Uherska. Významnou část výstavy budou tvořit válečné plakáty Vojtěcha Preissiga a tři návrhy Františka Kupky na zástavu 1. pluku československého vojska ve Francii.

Opomenuty nebudou ani osobnosti, které se zasloužily o vznik Československa. Nahlédneme také do domácností z počátku první republiky, včetně dobových oděvů. Nejen pro děti budou vystaveny hračky. Právě pro děti je toto téma velmi složité, proto bych ráda použila několik dílů z pořadu České televize Dějiny udatného českého národa, které se mu věnují a podávají ho velmi zdařile a především srozumitelně.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Od Velké války k...

Vila JohankaČeský Krumlov (291 metrů)

Wellness Pension AmetystČeský Krumlov (379 metrů)

Villa GallistlČeský Krumlov (653 metrů)

Doporučené akce na jihu Čech

Akce na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Státní hrad a zámek Český Krumlov Státní hrad a zámek Český Krumlov Český Krumlov (316 m)
Klášter Zlatá Koruna Klášter Zlatá Koruna Zlatá Koruna (6.3 km)