Houby na hrázích rybníků v jižních Čechách

Houby na hrázích rybníků v jižních Čechách

Termín: 27.6.2018 28.10.2018
Vstupné:

25/15 Kč

27čer - 28říj celý den

Žánr: výstavyvýstava muzeum české budějovice jižní čechy houby mykologie


Veřejnosti budou populární formou prezentovány poznatky o mykobiotě „velkých“ hub na hrázích rybníků v jižních Čechách shromážděné za několik uplynulých desetiletí mykologickým pracovištěm Jihočeského muzea a amatérskými mykology činnými v regionu. Výstava vznikla u příležitosti 30. výročí vyhlášení první mykologické rezervace Luční v tehdejším Československu.

Převážnou část výstavy tvoří reprodukce fotografických záběrů plodnic hub v přirozeném prostředí. Část exponátů tvoří lyofilizáty plodnic hub, zejména chorošovitých a hřibovitých. Návštěvníci se seznámí s fenoménem mykobioty rybničních hrází, kde nejvýznačnějšími druhy hub jsou ty, které jsou vázány na staré duby, ať už jako jejich symbionti, nebo rozkladači jejich dřeva. Houbové společenstvo hrází je typické výskytem teplomilných druhů, jinde v jižních Čechách vzácných či absentujících.

Houbám na hrázích jihočeských rybníků je tradičně věnována zvýšená pozornost jihočeských mykologů. Na výstavě budou prezentovány výsledky intenzivního, tři desítky let trvajícího sledování růstu hub v NPP Luční, první rezervaci na území České republiky, vyhlášené za účelem ochrany hub a jejich prostředí. Zvláštní důraz je kladen i na přírodní rezervaci Vrbenské rybníky, která se nalézá v těsné blízkosti Českých Budějovic a je hojně využívána obyvateli města k rekreačním účelům.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - České Budějovice Akce v obci České Budějovice

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Houby na hrázích...

Spa Hotel Vita ****České Budějovice (965 metrů)

Wellness Hotel DiamantHluboká nad Vltavou (9.1 km)

Relax Park TřeboňTřeboň (20.1 km)

Doporučené akce na jihu Čech

Akce na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Klášter Zlatá Koruna Klášter Zlatá Koruna Zlatá Koruna (15.2 km)
Penzion Kamínek Penzion Kamínek Nové Hrady (31.6 km)