100 %
Otáčivé hlediště 2020 - Český Krumlov

Otáčivé hlediště 2020 - Český Krumlov

Termín: 2.6.2020 13.9.2020

2čer - 13zář celý den

Žánr: festival divadlo otáčivé hlediště Český Krumlov opera balet komedie


VŠECHNA PŘEDSTAVENÍ OTÁČIVÉHO HLEDIŠTĚ NA ROK 2020 BYLA Z DŮVODU KORONAVIRU ZRUŠENA. 

I v letošním roce se na Otáčivém hledišti můžete těšit na žhavé novinky a oblíbené tituly.

Umělci vám nejprve představí novou komedii režiséra Petra Zelenky o cestě do časů Leonarda da Vinciho s názvem Da Vinci. Co všechno se může stát, pokud jste ochotni obětovat vše za jeden pozoruhodný obraz? Historik umění Silvio zjistí, že žít v blízkosti génia v 15. století není vůbec jednoduché.

Opět se pojede na pohádkové vlně - sezóna začne nesmrtelným pohádkovým příběhem muzikálu Divotvorný hrnec, který báječně propojil komediální situace s melodickými písněmi.

V pohádce zůstaneme i nadále - sólisté baletu Jihočeského divadla, spolu se členy Bohemia Baletu a studenty Taneční konzervatoře hl. města Prahy vás totiž zavedou do baletního pohádkového příběhu Šípková Růženka.

Ani letos nebude chybět detektivní komedie Pes baskervillský ani dobrodružná podívaná pro celou rodinu Ztracený svět, který jistě potěší všechny milovníky dinosaurů.

Nejvýpravnější inscenace v historii Otáčivého hlediště s celkem 180 účinkujícími včetně 50členného orchestru - to je orientální pohádka o překrásné, ale kruté princezně Turandot. Pod hvězdným nebem v zámeckém parku opět vystoupí operní hvězdy doslova ze všech koutů světa.

Dále se můžete těšit na obnovenou premiéru Janáčkovy opery Příhody lišky Bystroušky, jejíž lidské i zvířecí osudy zasazené do přírodní scenérie pod koruny staletých stromů vás jistě uchvátí.

Na samém konci léta rozehraje zámecký park v Českém Krumlově druhou novinku - inscenaci v režii Petra Formana, Muž Dvojhvězdy. Snílek Alexandr Grin vás vezme do svého světa plného fantazie, lásky i nenávisti, a ukáže vám, proč je tak důležité nevzdávat se svých přání a snů.

PROGRAM ZDE 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

O akci jsme již napsali...

Podobné akce

20duben sobota 13:00

4květen sobota 09:00

MINT Market Tábor

, Žižkovo náměstí Ostatní

Ubytování v okolí akce Otáčivé hlediště...

Villa GallistlČeský Krumlov (736 metrů)

Wellness Pension AmetystČeský Krumlov (791 metrů)

Vila JohankaČeský Krumlov (811 metrů)

Doporučené akce na jihu Čech

Akce na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Státní hrad a zámek Český Krumlov Státní hrad a zámek Český Krumlov Český Krumlov (612 m)
Klášter Zlatá Koruna Klášter Zlatá Koruna Zlatá Koruna (6.8 km)