Unikátní bonsaje z Čech i ze zahraničí právě vystavují v Troji

Unikátní bonsaje z Čech i ze zahraničí právě vystavují v Troji 

Od 20. do 29. května máte v pražské Botanické zahradě v Troji možnost zhlédnout sbírku desítek bonsají nejen ze sbírek tamní zahrady, ale i z Polska, Slovenska či soukromých sbírek tuzemských pěstitelů. V sobotu 21. a 28. května od 22 hodin navíc proběhne večerní komentovaná prohlídka.

Tradiční výstava bonsají, která se v Japonské zahradě trojské Botanické zahrady pravidelně koná již od roku 1995, letos přichystala několik novinek. Jednou z nich je sbírka sukulentních bonsají z kolekce zahradnictví Jaroslava Bittmana z Dymokur. Botanická zahrada připravila také novou kolekci keřovitých břečťanů.

Na výstavě najdete téměř stovku jak listnatých (např. habr korejský, jasan čínský), tak i jehličnatých (borovice drobnokvětá, modřín opadavý aj.) bonsají. Mezi nimi se nachází i pár nádherných rozkvetlých miniatur, jako např. azalka či šeřík Meyerův. Během výstavy se můžete těšit také na přírodní kameny, malby i pokojové bonsaje manželů Chramostových. Některé bonsaje určeny k prodeji, naleznete je v levé části zahrady. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!