VIDA! science centrum, Brno - program na březen

VIDA! science centrum

Brno, Křížkovského 554/12

Není tu akce, kterou VIDA! science centrum pořádá? Přidej ji

Nejdřív rozpoutat tornádo a ustát zemětřesení, pak se projet na kole po laně několik metrů
nad zemí, zahalit město do husté mlhy, vstoupit do obřího srdce, vyzkoušet si moderování
počasí nebo trénink pilota stíhačky, postavit magnetickou sochu a nakonec zmrazit vlastní
stín. Neuvěřitelné? Ne, to všechno můžete během jediného dne zažít v brněnském zábavním
vědeckém parku VIDA!

Na ploše 6000 m 2 tu najdete více než 175 exponátů, se kterými si můžete hrát a objevovat tak svět kolem nás. Tím však nabídka VIDA! rozhodně nekončí.

Unikátní stálá expozice je rozdělena do čtyř tematických celků: Planeta, Civilizace, Člověk a Mikrosvět. Samostatná část Dětské science centrum je věnována dětem od 2 do 6 let. Od června 2019 je v letních měsících za příznivého počasí otevřená Venkovní expozice. Brněnský zábavní vědecký park VIDA! se nachází v bývalém pavilonu D brněnského výstaviště. Na ploše téměř šest tisíc metrů čtverečních je připraveno přes 175 interaktivních exponátů, díky kterým lépe porozumíte světu kolem nás a které přibližují základní principy přírodních jevů.

VIDA! nabízí také nesčetné množství doprovodných aktivit. Užijte si jedinečná představení se zábavnými pokusy, nechte se nadchnout 3D filmy z divoké přírody. O víkendu navštivte laboratorní dílny pro celou rodinu. Zahrajte si hru Pevnost VIDArd a vypátrejte poklad, který se skrývá v expozici. Vyzkoušejte nový prostor pro kutění a sestrojte si autíčko nebo loďku

VIDA! v číslech

  • 175 interaktivních exponátů
  • 4 + 2 sekce: Planeta, Civilizace, člověk, Mikrosvět + Dětské science centrum a Venkovní expozice
  • více než milion návštěvníků od otevření 1. prosince 2014
  • 3 a půl hodiny je nejčastější doba, kterou tu návštěvníci stráví
  • Rodinné vstupné od 430 Kč
  • 90 Kč stojí nejlevnější vstupenka do VIDA! platná od úterý do pátku od 16 do 18 hodin mimo svátky a prázdniny (kromě letních prázdnin)

Science show v ceně vstupenky

Je možné roztančit plameny zvukem? Proč musíme zatáčet, abychom na kole mohli jet rovně? Jak postavit hrneček na hranu jen díky špetce kávy? Na tyto a spoustu dalších otázek dostanete odpovědi během představení se zábavnými pokusy, která se konají několikrát během dne v Divadle vědy a jsou v ceně vstupenky.

Pevnost VIDArd – pokladová hra plná úkolů

Kdykoliv během otevírací doby. Zažijte novou dimenzi návštěvy expozice VIDA! Objevte věci, které zůstávají běžnému návštěvníkovi skryté. Stačí si na pokladně kdykoliv během otevírací doby koupit startovní balíček a vydat se do expozice řešit úkoly a hádanky. Na úspěšné čeká poklad. Ke hře je nezbytné použití vlastního zařízení s připojením na internet. Wi-Fi je ve VIDA! bezplatná.



VIDA! science centrum - program na březen

Momentálně se zde nic nekoná. Víš o akci, která tu chybí? Přidej ji.


Štítky

VIDA! science centrum: hodnocení ostatních

Toto místo ještě nikdo nehodnotil. Buď první!

Kousek odtud doporučujeme...