Ekofarma Agrofyto - Lidečko, Lidečko

Ekofarma Agrofyto - Lidečko

Lidečko, Lidečko 486

Není tu akce, kterou Ekofarma Agrofyto - Lidečko pořádá? Přidej ji
  • Byli tady
  • Ohodnoť místo
  • www.agrofyto.cz

Ekofarma Arofyto leží v malebné vesnici Lidečko v hornaté oblasti Valašska a zaměřuje se na produkci mléka a hovězího masa v BIO kvalitě. Částečně hospodaří také v chráněné krajinné oblasti Beskydy, která vyžaduje specifickou ochranu kvůli vzácným druhům flóry i fauny a ekologický způsob hospodaření je zde tak vůbec nejvhodnější.

Historie farmy se píše již téměř dvacet let. Ekologicky se zde hospodaří už od roku 1998, kdy se majitelé rozhodli vrátit k takovému způsobu hospodaření, jaký praktikovali již naši předkové. Nadační fond Bartákova hrnce udělil Ekofarmě Agrofyto ocenění za dlouholetou práci v souladu s přírodou „Nejlepší ekozemědělec roku 2009“.

Ekofarma se specializuje na chov masných plemen Limousine a Simentál a mléčného Holštýnského skotu. Zvířata žijí téměř po celý rok na pastvinách. Jejich potrava je velmi rozmanitá, vždy přirozená a v  BIO kvalitě. Samozřejmostí je vyloučení preventivního užívání antibiotik, hormonů, masokostních mouček, geneticky modifikovaných surovin, apod. Valašské stráně nabízejí též léčivé byliny, které dobytek spásá, skvěle tu tak funguje princip přírodní lékárny. Stejně tak dobře svědčí zvířatům pohyb na čerstvém horském vzduchu. Telata jsou po narození neustále v přítomnosti matky a jsou krmena mateřským mlékem, které jim zajišťuje přirozenou imunitu a zdraví.

Mléko v kvalitě BIO prodává ekofarma do mlékárny Valašské Meziříčí, kde se dále zpracovává. Kvalitní hovězí maso zpracovává v certifikovaných jatkách Valčík Valašské Klobouky a následně v bourárně a zpracovně masa přímo na farmě. Vše probíhá pod přísným odborným dohledem, aby si maso i mléko zachovalo certifikaci BIO.



Ukaž mi akce v okolí Ukaž mi cyklotrasy v okolí
Máš fotku tohoto místa? Přidej ji

Přihlas se a přidej na Informuji.cz své nejlepší fotky tohoto místa. Děkujeme za pomoc! :)


Štítky

Ekofarma Agrofyto - Lidečko: hodnocení ostatních

Toto místo ještě nikdo nehodnotil. Buď první!