Sever, Horní Maršov

Sever

Horní Maršov, Horská 175, Horní Maršov

Není tu akce, kterou Sever pořádá? Přidej ji
  • Byli tadyTomáš Sadílek
  • Ohodnoť místo
  • sever.ekologickavychova.cz

Středisko Sever v Horním Maršově nabízí unikátní spojení historie a současnosti. Sídlo Střediska ekologické výchovy a etiky Rýchory - Brontosaurus Krkonoše je umístěno v objektu bývalé barokní fary, který byl díky finanční podpoře Královéhradeckého kraje, Ministerstva kultury ČR a Operačního programu Životní prostředí EU kompletně rekonstruován. Přeměna na ekologicky šetrný dům je významným krokem k propojení tradiční architektury s moderními technologiemi, jako jsou kotle na biomasu a solární panely.

Středisko Sever nabízí širokou škálu vzdělávacích programů. Areál ekocentra je domovem návštěvnického centra, které poskytuje informace o ekologii a krajině východních Krkonoš. Součástí budovy je interaktivní expozice "Fara na Dotek", spolu s dílnami pro tradiční řemesla, seminárními místnostmi, klubovnou a knihovnou. Tyto prostory slouží k podpoře vzdělávání a osvěty v oblasti udržitelného životního stylu.

Středisko Sever je také místem, kde probíhají praktické aktivity a programy. V budově se konají pobytové programy pro žáky základních, středních i vysokých škol, učitele a další zájemce o ekologickou výchovu. Tato nabídka je obohacena o ekoporadnu, sloužící široké veřejnosti a pedagogickým pracovníkům jako konzultační místo pro otázky týkající se ekologie a udržitelného života.

Středisko Sever úzce spolupracuje se školami a institucemi. Je zapojeno do řady školních projektů, které probíhají ve spolupráci se všemi stupni škol, převážně z Královehradeckého a Pardubického kraje. Důraz je kladen na praktické vzdělávání a propojení teorie s praxí v oblasti životního prostředí a udržitelného rozvoje.

Středisko Sever se v posledních letech angažuje také v mezinárodních projektech. Zapojení do projektů podporovaných Evropskou unií umožňuje středisku sdílet zkušenosti a osvědčené postupy v oblasti ekologické výchovy a rozšířit svůj dosah za hranice České republiky. Tím přispívá k šíření povědomí o důležitosti ochrany přírody a udržitelného rozvoje na mezinárodní úrovni.

FOTO: Oficiální stránky střediska Sever



Sever a okolí - aktuální program

Toto kulturní centrum si nedoplňuje program nebo není naším partnerem. Víš o akci, která se zde koná? Přidej ji.

Ukaž mi akce v okolí Ukaž mi cyklotrasy v okolí
Máš fotku tohoto místa? Přidej ji

Přihlas se a přidej na Informuji.cz své nejlepší fotky tohoto místa. Děkujeme za pomoc! :)


Štítky

Sever: hodnocení ostatních

Toto místo ještě nikdo nehodnotil. Buď první!