Archeopark pravěku, Všestary

Archeopark pravěku

Všestary, 238

1
Není tu akce, kterou Archeopark pravěku pořádá? Přidej ji

Archeopark pravěku Všestary je jedinečným komplexem zaměřeným na prezentaci života v pravěku. Jeho hlavním cílem je přiblížit návštěvníkům dobu pravěku prostřednictvím interaktivních a edukativních zážitků, které využívají metod experimentální archeologie.

Archeopark pravěku nabízí několik zajímavých expozic a objektů. V hlavní budově jsou k vidění expozice jako „Podzemí“ nebo „Podsvětí“, které představují tajuplný svět z pohledu pravěkých lidí. Najdete zde jeskyni s malbami, akvárium s archeologickými nálezy, pazourkové doly, megalitickou hrobku a další. Kromě toho zde je také pravěká vesnice, která demonstruje konstrukce pravěkých budov z doby kamenné, bronzové a železné​​.

Archeopark pravěku byl otevřen pro školní exkurze již v roce 2000, ale pro širokou veřejnost byl zpřístupněn až v roce 2010. V letech 2009 až 2012 proběhla výstavba nových částí archeoparku, včetně nové budovy s velkou stálou expozicí pravěku. Projekt byl spolufinancován Evropskou unií a realizován pod záštitou Královéhradeckého kraje, Univerzity Hradec Králové a dalších partnerů. Archeopark byl oficiálně otevřen v lednu 2013​​.



Archeopark pravěku a okolí - aktuální program

Toto muzeum/galerie si nedoplňuje program nebo není naším partnerem. Víš o akci, která se zde koná? Přidej ji.

Ukaž mi akce v okolí Ukaž mi cyklotrasy v okolí
Máš fotku tohoto místa? Přidej ji

Přihlas se a přidej na Informuji.cz své nejlepší fotky tohoto místa. Děkujeme za pomoc! :)


Štítky

Archeopark pravěku: hodnocení ostatních

Toto místo ještě nikdo nehodnotil. Buď první!