Galerie města Blanska, Blansko

Galerie města Blanska

Blansko, Dvorská 2

Není tu akce, kterou Galerie města Blanska pořádá? Přidej ji
  • Byli tadyLenka
  • Ohodnoť místo
  • www.galerie.blansko.cz

Ve výstavních prostorách galerie se prezentují profesionální současní umělci uznávaní na domácí scéně nebo také v zahraničí. Výběr vystavujících zahrnuje autory již dlouhodobě zavedené, ale i mladé nebo zatím méně známé autory.

Výstavní program galerie je obohacen o doprovodné akce, jako jsou besedy s umělci, přednášky či workshopy.

Celoroční činnost Galerie města Blanska podporuje Ministerstvo kultury ČR. Historie Galerie města Blanska se datuje od roku 1990, kdy navázala na výstavní aktivitu Galerie v předsálí, která pracovala při Kulturním středisku města Blanska od roku 1982 do roku 1991. Realizovalo se mnoho výstav, z nichž některé svým významem řesahovaly region. Galerie se mimo výstavy výtvarného umění soustřeďovala na akce výchovně – vzdělávacího charakteru – vánoční a velikonoční výstavy s ukázkami tradičních řemesel, produkci a prezentaci výtvarných soutěží pro děti. Těm se věnuje i v současnosti. Pro akce tohoto charakteru jsou vyhrazeny vstupní prostory budovy galerie.

Osobnostmi spjatými s děním galerie byli v minulosti například PhDr. Igor Zhoř, PhDr. Jiří Valoch, ak. soch. Stanislav Kolíbal, Dr. Ludvík Kundera, Ing. arch. Ivan Ruller, ak. mal. Dalibor Chatrný, PhDr. František Dvořák a jiní. Od března 2007 se Galerie města Blanska profiluje jako instituce prezentující současné umění.



Galerie města Blanska a okolí - aktuální program

Toto muzeum/galerie si nedoplňuje program nebo není naším partnerem. Víš o akci, která se zde koná? Přidej ji.

Ukaž mi akce v okolí Ukaž mi cyklotrasy v okolí
Máš fotku tohoto místa? Přidej ji

Přihlas se a přidej na Informuji.cz své nejlepší fotky tohoto místa. Děkujeme za pomoc! :)


Štítky

Galerie města Blanska: hodnocení ostatních

Toto místo ještě nikdo nehodnotil. Buď první!