DOX prodlužuje výstavu o Václavu Havlovi. Chystá i experimentální divadelní představení

DOX prodlužuje výstavu o Václavu Havlovi. Chystá i experimentální divadelní představení

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Rozsáhlá výstava Havel, kterou připravilo Centrum současného umění DOX k nedožitým 80. narozeninám Václava Havla, zaznamenala u návštěvníků velký úspěch. A jelikož chtějí její organizátoři vyjít vstříc i těm, kteří si exhibici nestihli ještě prohlédnout, prodlužují ji až do 13. března. Původně měla skončit spolu s posledním únorovým dnem. 

Výstava Havel nabízí fotografie od dvou předních českých fotografů - Tomkiho Němce a Bohdana Holomíčka. Ti měli k bývalému prezidentovi velmi blízko, jelikož zaznamenávali díky svým fotoaparátům zásadní historické okamžiky i obyčejné chvilky v jeho životě. Expozice čítá více než tři stovky fotografií. Ty jsou navíc doplněny dosud nezveřejněnými filmovými dokumentárními záznamy, které jsou dílem dokumentaristy Petra Jančárka

V rámci výstavy je ještě do jejího ukončení připraven zajímavý doprovodný program. Ve čtvrtek 2. března proběhne v DOXu filmový večer nazvaný Václav Havel v dokumentu, kterého se zúčastní také režisér a producent Petr Jančárek a scénárista Martin Vidlák.

Již v pondělí 20. února se pak uskuteční experimentální divadelní představení Havlonáda, o nějž se postará Divadlo utlačovaných. Po zhlédnutí představení mají diváci možnost zasáhnout do děje a ovlivnit tak osud hlavní hrdinky. Návštěvníci se tak mohou spolu s herci zamyslet nad tím, jak mohou měnit konkrétní situace. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

DOX Centrum současného umění nabízí i další akce

Mohlo by se ti líbit...

Další novinky z umění

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!