Švandovo divadlo uvede hru Karla Čapka. Na svých prknech přivítá Slušného člověka

Švandovo divadlo uvede hru Karla Čapka. Na svých prknech přivítá Slušného člověka

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Jak neobyčejný může být jeden obyčejný lidský život? Na to odpoví divákům nová hra Švandova divadla. To si tentokrát jako inspiraci vybralo novelu Karla Čapka Obyčejný život, kterou zrežírovala herečka Martina Krátká.

Premiérově se hra s názvem Slušný člověk představí divákům v sobotu 4. února v suterénním Studiu. A půjde o premiéru světovou. Obyčejný život se totiž v jevištním zpracování objeví vůbec poprvé. Hlavní hrdinou je bezejmenný nádražák, jenž na konci svého života sepisuje paměti. Během toho zjišťuje, že jeho obyčejný život nebyl ani zdaleka tak přímočarý a jednoznačný, jak si sám myslel. Ze skromného, slušného muže se tak postupně stává až ďábelská postava plná podvědomých vášní, pudů, hříchů a omylů. 

“Donedávna jsem se ve všech svých inscenacích snažila zachytit témata, která společnost pálí a bolí,“ říká režisérka Martina Krátká, “zrcadlo, které má možnost divadlo nastavovat, má neuvěřitelně léčebné účinky. Letos jsem nabyla dojmu, že je třeba se pozastavit. Všechno je nějak příliš rychlé. Proto Čapek a proto jeho oslava života s názvem Obyčejný život. Obyčejný život, který přece nikdy není obyčejný.” 

Hra se odehrává v prostoru vlakového kupé, místa všedního i magického. V hlavní roli bilancujícího železničáře se představí Miroslav Hruška. „Nalézám kus štěstí v tom, že se tam pan Čapek zabývá slušností, normální, úplně obyčejnou slušností, protože je jí jako šafránu, a za to jsem moc vděčný, že se mohu dotknout takové věci i v dnešní době plné experimentů,” říká herec. Matku a manželku hlavního hrdiny pak ztvární Bohdana Pavlíková. Dále se mohou diváci těšit na Marka Pospíchala, Petra Buchtu a Annu Glässnerovou v alternaci s Martinou Krátkou

Foto: Michal Hančovský

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Švandovo divadlo nabízí i další akce

Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Švandovo divadlo

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!