Festival Metronome ohlašuje po Stingovi další hvězdu. Do Prahy poprvé dorazí britští Kasabian

Festival Metronome ohlašuje po Stingovi další hvězdu. Do Prahy poprvé dorazí britští Kasabian

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Své nové album představí letos návštěvníkům pražského festivalu Metronome kapela Kasabian. Ta v české metropoli vystoupí vůbec poprvé. Vedle anglického hudebníka Stinga se tak stane jednou z hlavních hvězd druhého ročníku akce, která minulý rok nabídla třeba koncerty Iggyho Popa, Foals či The Kooks. 

„Kasabian se hlásí k odkazu rock’n’rolových kapel 60. let. Mixem těchto vlivů s elektronikou a současným kytarovým přístupem si dokázali vytvořit svůj originální styl. Nechybí jim ani ocenění za nejlepší desky či nejlepší živá vystoupení. Takže se můžeme těšit na velký zážitek a příval energie,” představuje jednoho z headlinerů hlavní dramaturgyně Barbora Šubrtová. Kapela Kasabian funguje od roku 1999. Za tu dobu se stala několikanásobnou držitelkou NME Awards. Na její loňský koncert dorazilo v Británii 50 tisíc fanoušků. 

„Kasabian se z dance-rockových outsiderů vypracovali v jedno z největších rockových uskupení v Británii. Jejich letošní rok se ponese ve znamení nové desky a očekáváme, že přijedou ve vrcholné formě,“ doplňuje Šubrtová. Na svém kontě má kapela v současné době pět studiových alb a mnoho úspěšných singlů, mezi něž patří třeba hity Fire, Days Are Forgotten či Club Foot

Prague Metronome Festival se uskuteční 23. a 24. června v pražském Výstavišti Holešovice. Do 14. února lze pořídit vstupenky v internetovém předprodeji za zvýhodněnou cenu 1 690 korun. Vedle Kasabian se mohou návštěvníci těšit také na vystoupení Stinga, který se v České republice vůbec poprvé představí na festivalovém pódiu.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Výstaviště Praha Holešovice nabízí i další akce

Umělci: Kasabian

Místo konání: Výstaviště Praha Holešovice

Více o "Metronome"

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!