Konec spekulací. Gorillaz jsou po šesti letech konečně zpět s novým singlem50%

Konec spekulací. Gorillaz jsou po šesti letech konečně zpět s novým singlem

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Od vydání poslední desky kapely Gorillaz uběhlo již více než šest let. Album The Fall tehdy nepřineslo žádný velký hit, a tak bylo tak trochu logické, že virtuální kapela kolem Damona Albarna a Jamieho Hewletta následně ohlásila pauzu.

Většina fanoušků asi ani nevěřila, že se Gorillaz ještě vůbec vrátí, ale aktivity kapely na sociálních sítích poslední týdny naznačovaly, že se něco chystá. Na 19. ledna 2017 si kapela naplánovala velký comeback, který je zároveň předzvěstí nové desky. Představila nový singl Hallelujah Money, ke kterému zároveň zveřejnila kontroverzní klip.

Stejně jako irská kapela U2, která oznámila, že kvůli zvolení Donalda Trumpa americkým prezidentem novou desku posouvá až na příští rok, i Gorillaz ve své novince řeší toto téma. Temná píseň je plná přímých i nepřímých narážek na nově zvoleného prezidenta a celkový dojem dokresluje apokalyptické video se záběry na pochod Ku-klux-klanu nebo ukázky z nízkorozpočtových čínských filmů.

V popředí tentokrát není žádná z postaviček, v klipu se chvíli objevuje pouze Murdoc, a tak hlavní prostor dostal hostující zpěvák Benjamin Clementine, který se v létě představí na festivalu Colours Of Ostrava. Na klip k písni, která naznačuje u kapely Gorillaz jemný hudební posun, se podívejte sami, ale moc pozitivní nálady od něj neočekávejte.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Umělci: Gorillaz

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!