Nový festival Slunovrat láká na přední české písničkáře i rodinnou atmosféru

Nový festival Slunovrat láká na přední české písničkáře i rodinnou atmosféru

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Do bohaté nabídky českých hudebních festivalů letos přibude nový kousek. Ve vodáckém kempu Sázavský ostrov se letos uskuteční nultý ročník akce s názvem Slunovrat, která vsadí na osvědčené hvězdy české a slovenské populární scény. Návštěvníci se mohou těšit na slovenského zpěváka Richarda Müllera, Anetu Langerovou i formaci Bratři Ebenové. 

Festival Slunovrat, který se uskuteční ve dnech 23. a 24. června, odstartuje speciální dvojkoncert, během něhož se návštěvníkům představí folkový matador František Nedvěd a písničkář Xindl X. Nedvěd, který během vystoupení oslaví své 70. narozeniny, slibuje odehrání svých největších hitů z 80. let, ale neopomene ani novější známé písně. Xindl X pak nabídne kromě písní ze své nové desky Kvadratura záchranného kruhu i své neznámější písně, jako jsou Anděl, V blbým věku či Cudzinka v tvojej zemi

Sobotní festivalový den bude patřit již zmiňovanému Richardu Müllerovi, Anetě Langerové, která okouzluje poslední měsíce publikum novou deskou Na Radosti, i Marku Ebenovi, jenž vystoupí se svým seskupením Bratři Ebenové. V programu nebude chybět ani Ivan Mládek se svým Banjo Bandem či hudebníci ze seskupení Neřež Zdeněk Vřešťál a Vít Sázavský, které zpěvem doprovodí i slovenská zpěvačka Katka Koščová. Na Slunovrat dorazí ale i zástupci mladší hudební generace. Návštěvníci se dočkají Thoma Aetwaye či Davida Stypku, který na sebe výrazněji upozornil během svého předskakování na loňském turné kapely Jelen. 

Pořadatelé chystají ale i mnohé doprovodné aktivity. „Většinu vystupujících můžeme zaškatulkovat mezi písničkáře a mnozí z nás si některé jejich písně pamatují třeba i ze zpěvníků, když se je doma učili zpívat nebo hrát na kytaru. A tak nebude chybět táborák s tradičním opékáním špekáčků, u kterého si budou moci návštěvníci zavzpomínat a ti odvážnější i zazpívat,” vysvětluje za organizátory Nikol Poselová, ředitelka festivalu. Rodiče pak na festivalu najdou i dětský koutek s hlídáním a chybět nebude ani odpočinková zóna a klidová zóna pro střední generaci a seniory.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!