Paranormální jev, nebo autosugesce? Olomouc viděla premiéru road tripu Po setmění

Paranormální jev, nebo autosugesce? Olomouc viděla premiéru road tripu Po setmění

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Kino Metropol v Olomouci nabídlo v sobotu 3. prosince návštěvníkům zvláštní pocity. Na svědomí je mělo premiérové zhlédnutí Po setmění, nejnovější počin režiséra Jiřího Slečky. "Věřím, že film ve vás něco zanechá. Můžete si myslet, že je to blbost, můžete tomu věřit, ale každopádně o tom budete přemýšlet," řekl sám tvůrce.

Ačkoli je mu pouhých devatenáct let, šlo už o jeho třetí film. První však o paranormálních jevech. "Proč zrovna tato tematika? Vždycky mě zajímaly věci mezi nebem a zemí, ty, co se nedají rozumně vysvětlit," uvedl po slavnostní olomoucké premiéře Slečka, který na rok 2017 přichystal další překvapení.

Slušně zaplněný sál viděl dokument natočený jako road trip. Čtveřice mladých lidí s pořádnou odvahou se vydala navštívit nejstrašidelnější místa České republiky - Stránskou skálu v Brně, jihlavské podzemí, hrad Housku, bohnický hřbitov bláznů a statek Pohádku na Šumavě. A jak už napovídá samotný název snímku, šli na věc až po setmění. Přestože s sebou měli moderní kamery, osvětlení, gpsky a jiná zařízení, někdy tyto přístroje přestaly nevysvětlitelně fungovat...

"Musím říct, že jsem vždycky byla taková oprskle odvážná. Už jako malá jsem chtěla všechno zkusit, vyvolávat duchy a podobně. Měla jsem z toho srandu. Po týdnu natáčení a po tom, co jsme zažili, však o životě přemýšlím jinak," prozradila jediná žena ve filmu, šternberská zpěvačka Michaela Grohmanová, v diskuzi s diváky po skončení promítání. Po zhlédnutí Po setmění pochopíte proč.

Text: Michal Kvasnica 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Metropol - Olomouc nabízí i další akce

Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Kino Metropol - Olomouc

Více o "Po setmění"

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!