Kapela Čechomor podlehla kouzlu vinylů. Do obchodů míří jejich úspěšné album Proměny

Kapela Čechomor podlehla kouzlu vinylů. Do obchodů míří jejich úspěšné album Proměny

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Vinyly začínají být naprostým fenoménem. Ve Velké Británii se v letošním roce dokonce prodalo některých titulů na vinylu více než v digitální podobě. Zájem o černé desky se projevuje i u českých posluchačů hudby. Přání vydat úspěšnou desku Proměny na vinylu vyslyšela i kapela Čechomor.

Ta patří k velkým stálicím mezi českými kapelami a na svém kontě má již na dvacet řadových alb, živáků a kompilací. Jedním z nejúspěšnějších titulů jejich diskografie je právě deska Proměny, která bude od 9. prosince ke koupi na vinylu. "Máme strašnou radost, že Proměny - přelomový projekt Čechomoru - se dočkaly vinylové verze. Je to krásný vánoční dárek pro nás i pro naše fanoušky," dodává František Černý, frontman skupiny Čechomor.

Toto album z roku 2001 bylo nahráno spolu s Collegiem Českých Filharmoniků a o jeho produkci se postaral Jaz Coleman, zpěvák skupiny Killing Joke. Deska byla oceněna Akademií populární hudby třemi Anděly, mimo jiné i v kategorii Nejlepší album roku. Původně titul obsahoval dvanáct písní, ale vzhledem k jeho obrovskému komerčnímu úspěchu, který si vydobyl, se na trhu následně objevila multiplatinová edice, která byla rozšířena o další čtyři skladby.

Na nadcházejícím nosiči tak nebude chybět titulní hit, i jeho anglická verze, kterou nazpívala Lenka Dusilová s Jazem Colemanem nebo koleda Tisíc andělů. Půjde tak o hudební skvost, který nepotěší jen skalní fanoušky kapely Čechomor, ale i každého milovníka kvalitní muziky. To, že si kapela již léta udržuje svoji oblibu, potvrzuje i na aktuálním turné, které vyvrcholí 19. prosince v pražském Fóru Karlín.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Umělci: Čechomor

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!