Islandští Of Monsters and Men představili nový lyrický videoklip. Vystupují v něm uprchlíci  90%

Islandští Of Monsters and Men představili nový lyrický videoklip. Vystupují v něm uprchlíci

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Islandská kapela Of Monsters and Men, hvězda letošního ročníku festivalu Colours Of Ostrava, představila fanouškům své nové lyrické video k písni We Sink. Ta pochází z desky Beneath the Skin, kterou skupina vydala v červnu minulého roku. Z ní jsou již dobře známé singly jako Crystals, Empire či Hunger.

Videoklip je další a zároveň poslední součástí cyklu lyrických videí, které vznikají právě k poslední desce kapely Of Monsters and Men. „Myšlenkou série lyrických videí k tomuto albu bylo, aby vždy odlišné osoby předváděly a interpretovaly každou skladbu na albu svým vlastním způsobem,“ vysvětluje kapela, „chtěli jsme tím oslavit odlišnosti mezi lidmi stejně jako jejich podobnosti. Ačkoliv jsme ve skutečnosti od sebe v mnoha aspektech odlišní, jsme všichni lidé a zasloužíme si naše základní lidská práva.“

Toto téma se tak objevuje i v tomto posledním videu. Kapela tím reaguje na fakt, že Červený kříž označil současnou dobu za jednu z nejhorších humanitárních krizí v průběhu několika dekád. Řeč je samozřejmě především o desítkách milionů lidí, kteří opouští své domovy, aby našly bezpečí v místech, která se mají stát jejich novými domovy.

„Kontaktovali jsme islandský Červený kříž, aby nás spojil s uprchlíky, kteří se usadili v naší rodné zemi, na Islandu. Ti si pak zahráli v našem videoklipu,“ představuje kapela účinkující ve zbrusu novém videu, které představila veřejnosti v úterý 29. listopadu. „Uprchlíci mají stejně jako my své lásky, bolesti, rodinu, ztráty i štěstí. Na rozdíl od mnohých z nás však prožili také situace, kdy museli opustit své domovské země kvůli hledání bezpečného místa pro život. Tedy něčeho, co by mělo být dáno všem, ale bohužel není,“ doplňují Of Monsters and Men.  

Videoklip má velkou sílu, a to nejen příběhem za ním ukrytým, ale také díky textu písně We Sink, který právě s uprchlickou krizí velmi koresponduje, byť s lehkostí a poetičností, na kterou jsme u kapely zvyklí. Na podporu uprchlíků zřídila skupina ve spolupráci s Červeným křížem také fond. V dnešní době, kdy se v České republice stále dokola řeší kauza kontroverzní kapely Ortel, je to příjemně lidské gesto. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!