Do Prahy se chystá Craig Armstrong, skladatel hudby ke snímkům Moulin Rouge i Velkému Gatsbymu

Do Prahy se chystá Craig Armstrong, skladatel hudby ke snímkům Moulin Rouge i Velkému Gatsbymu

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Festival Film Music Prague, který do české republiky dovezl již takové velikány filmové hudby, jako jsou David Arnold či Patrick Doyle, oznámil prvního hosta svého příštího ročníku. Do Prahy tak zavítá hollywoodský skladatel Craig Armstrong, autor hudby ke snímkům Moulin Rouge, Romeo a Julie, Velký Gatsby nebo Láska nebeská.

Skotský skladatel Craig Armstrong uvede v rámci festivalu koncert nazvaný A Story Of Love, jenž se uskuteční 21. dubna v Paláci Žofín. „Craig Armstrong má svůj originální styl, který poznáte na první poslech. O jeho účast jsme se pokoušeli už řadu let. Jsem rád, že to tentokrát vyšlo,“ říká umělecký ředitel festivalu Nikola Bojčev. Armstrong je držitelem ceny Grammy i Zlatého glóbu. Během své kariéry spolupracoval i s umělci, jako jsou například Madonna, kapela U2, Luciano Pavarotti i Massive Attack.

Program dalšího ročníku Mezinárodního festivalu Film Music Prague odstartuje 20. dubna a skončí o tři dny později.  Kromě koncertů se mohou návštěvníci těšit také na panelové diskuze, masterclass, soutěže a výstavy. V sobotu 22. dubna připravuje festival koncertní show s názvem Alien: Symphony, v rámci níž dojde ke zkombinování hudby ze všech filmů populární ságy o vetřelcích se speciálními efekty i scénickým osvětlením. „Ve světové koncertní premiéře zazní v Paláci Žofín suita z filmu Prometheus skladatele Harryho Gregsona-Williamse, který s festivalem dlouhodobě spolupracuje,“ láká Bojčev.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Umělci: Craig Armstrong

Místo konání: Palác Žofín

Filmové recenze

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!