Tvůrčí dílny a tropy v zimě. Botanická zahrada nabízí zajímavý adventní program

Tvůrčí dílny a tropy v zimě. Botanická zahrada nabízí zajímavý adventní program

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Pro milovníky vlastnoručně vyráběných dárků připravuje pražská Botanická zahrada již na sobotu 19. listopadu akci Adventní tvoření. Během ní si mohou návštěvníci vyrobit vánoční dekorace či drobné dárky, které si následně odnesou domů. To ale není vše, co v předvánočním čase zahrada nabízí.

Adventní tvůrčí dílny budou přístupné v administrativní budově zahrady od deseti do sedmnácti hodin. Výrobek, který si budou chtít návštěvníci vytvořit, si mohou vybrat podle své fantazie, zručnosti i trpělivosti. S tvořením jim rádi pomohou a poradí naše zkušené dekoratérky,“ zve na akci Oldřich Vacek, ředitel Botanické zahrady hlavního města Prahy.

Návštěvníci si tak budou moci sami vybrat, jaký výrobek si vytvoří. K dispozici budou vánoční svícny, lepené věnce, šperky z plsti či výrobky z pedigu. Zájemci mohou navštívit i více výtvarných dílen. Potřebný materiál, doplňky a nářadí budou připravené přímo na místě. Vše mohou využít za poplatek od 30 do 250 korun.

Botanická zahrada ale nabízí program i pro ty, kteří ručnímu tvoření příliš neholdují. Ti se mohou projít venkovními expozicemi, v nichž si odpočinou od předvánočního shonu české metropole. „A pokud budou lidé přemýšlet, kde se po vycházce ohřát a udělat dobře svým chuťovým pohárkům, neměli by opominout návštěvu naší vinotéky na Vinici sv. Kláry, kde během prosince chystáme několik zajímavých ochutnávek,“ doplňuje Vacek.

Přímo v kapli svaté Kláry se pak bude na Štědrý večer konat také půlnoční mše, která odstartuje ve 23 hodin. Ti, kteří si chtějí odpočinout i od venkovního mrazu, pak mohou navštívit skleník Fata Morgana, v němž zažijí tropy i v prosinci a procestují džungle celého světa. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!