Vyšel nový výběr Davida Bowieho. Najdeme na něm i jednu novinku

Vyšel nový výběr Davida Bowieho. Najdeme na něm i jednu novinku

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Nečekaná smrt Davida Bowieho zaskočila počátkem tohoto roku nejen fanoušky, ale i jeho kolegy z hudební branže. Sám hudebník věděl, že se blíží jeho konec, a tak se se všemi rozloučil skvělým albem Blackstar. Nyní na trh přichází komplexní výběr, který mapuje nejen jeho celou kariéru, ale přináší i něco navíc.

Titul nese název Legacy a na trhu se objevuje na CD, deluxe 2CD, vinylu a samozřejmě i digitálně. Základní verze desky obsahuje dvacítku písní, počínaje průlomovým singlem Space Oddity až po letošní song Lazarus. Nechybí ale ani hity Under Pressure, Ziggy Stardust, Dancing In The Street, Heroes nebo China Girl.

Deluxe verze, která je rozložena na dvě CD, přináší celkem čtyřicet songů, mezi kterými najdeme navíc i hity Fashion, Let's Dance, Absolute Beginners, Jump They Say, Little Wonder, Tuesday's Child nebo song Hello Spaceboy, který s Bowiem natočilo britské duo Pet Shop Boys. Tím ale výčet nekončí, neb kompilace Legacy přináší i jeden nový song.

Pro účely aktuální kompilace se nového kabátu dočkala skladba Life On Mars?, kterou David Bowie původně natočil v roce 1973. Pro letošní rok tento song upravil původní producent písně - Ken Scott. Ke skladbě bylo nově přepracováno i původní video, o jehož novou podobu se postaral fotograf a původní režisér klipu Mick Rock. Pokud jste klip ještě neviděli, najdete ho pod článkem.

Nejpodstatnější na kompilaci je asi fakt, že všechny songy jsou digitálně remasterované a v mnoha případech jde v tzv. radio edity, které sběratelé velmi obtížně sháněli. Tedy ideální vánoční dárek pro všechny fanoušky.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Umělci: David Bowie

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!