Drake přepisuje s písní One Dance hudební dějiny

Drake přepisuje s písní One Dance hudební dějiny

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Kanadský zpěvák a rapper Drake je aktuálně jednou z největších hudebních hvězd. Jeho alba se prodávají po miliónech, jeho videa sbírají rekordní počet zhlédnutí a jeho singly bodují na nejvyšších příčkách světových hitparád. Před pár dny na jeho konto přibylo další nej.

Jeho letošní deska Views, která vyšla koncem dubna, sbírá jedno prestižní ocenění za druhým. V Americe je například již trojnásobně platinová a platinu si připisuje i za prodeje ve Velké Británii. Doposud největším hitem ze zmiňovaného alba je song One Dance. Ten válí krom hitparád i na Spotify, tedy asi na největší streamingové platformě na světě. Zmiňovaný song tam dosáhl neuvěřitelných 880 miliónů streamů, čímž se stal neúspěšnějším songem v historii Spotify!

Tím ale úspěchy kanadské hvězdy nekončí. Drake díky songu One Dance překonal magickou hranici osmi miliard streamů na Spotify a je tak číslem jedna mezi všemi zpěváky, zpěvačkami i kapelami. Není se tedy čemu divit, že i jeho koncerty jsou beznadějně vyprodané. Například pro Londýn si Drake rezervoval na konec ledna a začátek února příštího roku šest večerů, ale ani to nestačilo!

Všech šest koncertů v londýnské O2 bylo velmi rychle vyprodáno a třicetiletý Kanaďan musí v únoru v britské metropoli přidat další dva koncerty, včetně show na svatého Valentýna. Podobně dopadl i v Leedsu, Manchesteru a Birminghamu, kde musí taktéž vystoupit minimálně dvakrát. Můžeme tedy s napětím očekávat, zda se příští rok neukáže třeba i u nás a jakou mánii poté vyvolá u českých fanoušků...

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!