Ondřej Ruml v neděli pokřtí svoji novinku Nahubu. Na galakoncertu vystoupí Dyk, Brzobohatý i Jihočeská filharmonie

Ondřej Ruml v neděli pokřtí svoji novinku Nahubu. Na galakoncertu vystoupí Dyk, Brzobohatý i Jihočeská filharmonie

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Zpěvák Ondřej Ruml právě vydal svoji albovou novinku Nahubu, a tak je logické, že dojde i na křest. Svoji a cappella desku pokřtí už tento týden na mimořádných koncertech ke 110. výročí narození Jaroslava Ježka. Mimořádné vystoupení s názvem Jdeme na Ježka se uskuteční již v neděli 30. října od 15 a 19 hodin v Divadle na Vinohradech.

Na programu galakoncertů budou samozřejmě především skladby z oceněného alba Ondřej Ruml zpívá Ježka, Voskovce a Wericha v provedení Matej Benko Quintetu a Jihočeské filharmonie. Oba koncerty budou mít také své speciální hosty, kterými bude Vojtěch Dyk a Ondřej Brzobohatý.

Na albu Ondřej Ruml zpívá Ježka, Voskovce a Wericha, které vyšlo zhruba před dvěma lety, sáhl umělec po rodinném stříbru a písně klasiků zpracoval spolu se svými kolegy odvážně, ale zároveň citlivě. Ondrovi tento experiment přinesl skvělý ohlas od posluchačů i od odborníků a Zlatou desku k tomu.

Podobnou cestou se Ruml vydal i v případě nového alba Nahubu. To je unikátní v tom, že na něm nebyl použit jediný hudební nástroj. Zpěvák vytvořil všechny instrumenty svým hlasem nebo s pomocí zvuků, které dokáže lidský hlas či tělo vytvořit. Umělcova vlastní tvorba se tak na albové novince prolíná s originálně zaranžovanými českými a zahraničními písněmi (Malina, Křesťan, Skácel, Compay Segundo ad.).

Galakoncert, na kterém bude deska Nahubu pokřtěna, se uskuteční již tuto neděli (29. října) od 19 hodin. Pro velký zájem byl přidán další koncert, který se uskuteční ve stejný den od 15 hodin. Bohužel, v tuto chvíli jsou již oba koncerty beznadějně vyprodány.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Divadlo na Vinohradech nabízí i další akce

Umělci: Ondřej Ruml

Místo konání: Divadlo na Vinohradech

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!