Dave Matthews a Tim Reynolds oznamují evropské turné. Začátkem dubna zahrají i v Praze

Dave Matthews a Tim Reynolds oznamují evropské turné. Začátkem dubna zahrají i v Praze

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Pochází z Jižní Afriky a patří k nejuznávanějším zástupcům alternativního rocku. Dave Matthews právě s kolegou Timem Reynoldsem oznámil, že na jaře příštího roku vyjede na sérii akustických koncertů, během nichž se ukáže i v našem hlavním městě. V pražském Foru Karlín se oba umělci představí 2. dubna.

Matthews a Tim Reynolds, oba ze známého seskupení Dave Matthews Band, se představí během koncertů na různých místech po celé Evropě. Po masivním úspěchu Dave Matthews Bandu na evropském turné v roce 2015, se duo těší na návrat s velmi odlišným druhem vystoupení. Během těchto akustických show představí Matthews a Reynolds podstatu a příběh každé skladby. Turné, které vypukne 20. března v londýnském klubu Apollo a navštíví i Irsko, Nizozemsko, Dánsko, Německo, Rakousko, Itálii a zakončeno bude v Portugalsku.

Dave Matthews Band, který v současné době slaví pětadvacet let své existence, je proslulý pro svá úchvatná živá vystoupení a během poslední dekády se stal kapelou s nejvyšším počtem prodaných vstupenek. Od svého vzniku kapela prodala více než 20 milionů vstupenek a dohromady 38 miliónů CD a DVD nosičů. Stala se také první skupinou v historii se šesti po sobě jdoucími studiovými alby, která dosáhla na první příčce žebříčku Billboard 200. Mezi jejich největší hity patří skladby What Would You Say, Crash Into Me, Too Much nebo Everyday.

Zpěvák a kytarista Dave Matthews vydal svůj sólový debut Some Devil v roce 2003 a za singl Gravedigger obdržel i prestižní cenu Grammy v kategorii nejlepší mužský rockový hlasový výkon. Tim Reynolds je samouk, mistr ve hře na sitár, jazzovou kytaru, dvanáctistrunnou kytaru, housle a mandolínu, a na své akustické a elektrické kytary. Kromě jeho práce s Dave Matthews Bandem nahrává a vystupuje s TR3, průlomovým elektro triem, které založil v roce 1980.

Jako duo vydali Dave Matthews & Tim Reynolds tři živá alba, která fanoušci přijali s nadšením a chválou nešetřila ani odborná kritika. Je tedy nadmíru jasné, že druhý dubnový den Praha zažije vystoupení, na které opravdu dlouho nezapomene.

Oficiální předprodej vstupenek, které seženete v rozmezí 1590,- až 1990,- Kč, bude zahájen 24. října v 9 hodin ráno, Live Nation předprodej přesně o dva dny dříve.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Forum Karlín nabízí i další akce

Umělci: Dave Matthews

Místo konání: Forum Karlín

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!