Hity ze zlatých šedesátých ožijí v Divadle ABC

Hity ze zlatých šedesátých ožijí v Divadle ABC

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Eva Pilarová, Ilona Csáková, Karel Štědrý, Martin Chodúr a mnoho další interpretů vystoupí v neděli 6. listopadu v pražském Divadle ABC v rámci slavnostního představení s názvem Zlatá léta šedesátá. Během něj oslaví nejmladší zpívající bigbandový kapelník Petr Sovič pět let od založení svého orchestru Golden Big Band Prague.

Během koncertu Zlatá léta šedesátá se tak mohou fanoušci těšit na program složený z českých a slovenských písní, které těšily hudební fanoušky již v šedesátých letech. Chybět tak nebudou hity, jako jsou Je nebezpečné dotýkat se hvězd, Tam za vodou v rákosí, Lady Karneval či Co je to láska. Cílem večera je zároveň zavzpomínat na slavné české textaře Zdeňka Borovce, Jiřího Štaidla, Jiřího Suchého či Zdeňka Rytíře.

„Písničky z šedesátých let jsou nádherné skladby, ve kterých kromě nápaditých melodií zní hlavně české texty. Právě na ně klademe velký důraz, protože čeština ve spojení se swingovou muzikou je jedinečná a nenahraditelná kombinace," přibližuje vybraný repertoár Petr Sovič, který během koncertu představí také svůj první singl Gramofon. Ten nahrál spolu se svým big bandem. Zbrusu novou píseň pokřtí zpěvačka Eva Pilarová.

Golden Big Band Prague doprovodí během večera všechny vystupující interprety. Jedná se o těleso, které je součástí české hudební scény od roku 2011. Za jeho vznikem stojí zmiňovaný trumpetista a zpěvák Petr Sovič, který je v současné době nejmladším zpívajícím kapelníkem v České republice. Pravidelně koncertuje kromě České republiky i na Slovensku nebo v Polsku. Na kontě má i spolupráci s americkým černošským zpěvákem Chuckem Wansleyim.

Vstupenky na koncert je možné zakoupit na pokladně Divadla ABC či v internetovém předprodeji. Ceny se pohybují v rozmezí od 190 do 390 korun. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Městská divadla pražská: ABC,... nabízí i další akce

Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!