Tomáš Klus odstartoval velké turné. Nyní představuje nový singl a chystá i živák70%

Tomáš Klus odstartoval velké turné. Nyní představuje nový singl a chystá i živák

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Poslední den předchozího měsíce byl mimo jiné i ve znamení návratu Tomáše Kluse na koncertní pódia. Na ta se vrátil po roční pauze a v Havlíčkově Brodě odstartoval svou RECYKLUS TOUR. Nyní do rádií posílá svůj nový singl Dobré ráno, kterým zároveň ohlašuje živák, jež se objeví na trhu v průběhu podzimu.  

"Singl 'Dobré ráno' je připomínkou každodenního stereotypu, který asi všichni známe z ranních tramvají a metra, z výhledů z okýnek aut v zácpách a ze střetů nedospalých pohledů v ulicích, které oplývají určitou poetikou…Onu monotónnost a zaběhlost těchto ranních 'procesů' si beru na paškál, protože mě takové apatické ranní starty vlastně mrzí," dodává Klus.

RECYKLUS TOUR bude v následujících týdnech pokračovat v dalších čtrnácti českých a slovenských městech, na což se zpěvák velmi těší. "Nejvíc se těším na živou hudbu pro živé publikum. Rádi bychom v rámci RECYKLUS TOUR nahráli pět koncertů, abychom měli z čeho vybírat. Kouzlo živého záznamu totiž spočívá i v tom, že na desce může ‘uvíznout‘ i něco zcela nečekaného," dodává zpěvák k přípravě nového, prvního živého alba, které chce vydat ještě do Vánoc a distribuovat prostřednictvím SUPRAPHONu.

Hlavní myšlenkou právě probíhajícího RECYKLUS TOUR je zrecyklování Tomášových starších písniček v novém aranžmá. V playlistu vybraném Tomášovými fanoušky pomocí recyklusační aplikace na webu Recyklus.cz se objevily písničky ze všech jeho pěti desek. Hlasování se zúčastnilo téměř 7 000 lidí. "Překvapilo mě, že nebudeme hrát Pánubohudooken, píseň, kterou jsem čtyři roky nehrál a byl si téměř jist, že bude brát minimálně bronz! To bylo jediné překvapení, jinak jsem potěšen, že máme s fanoušky dost podobný repertoárový vkus," říká Tomáš Klus. Na koncertech v rámci RECYKLUS TOUR zazní kromě 12 písniček, které pomohli vybrat fanoušci, také srdcovky kompletní Cílové skupiny - Tomáše Kluse, Jiřího Kučerovského, Petra Škody a Jana Lstibůrka a chybět samozřejmě nebude ani singlová novinka.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Umělci: Tomáš Klus

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!