Legendární Queeny připomene soubor rozhlasových nahrávek

Legendární Queeny připomene soubor rozhlasových nahrávek

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Fanoušci rockové kapely Queen se mohou v listopadu těšit na opravdovou sběratelskou lahůdku. Na pulty hudebních obchodů se totiž dostane speciální komplet, který nahrála legendární skupina v letech 1973 až 1977 exkluzivně pro BBC.

Z těchto šesti rozhlasových sessions rádia BBC vzniklo celkem čtyřiadvacet nahrávek, mezi nimiž jsou alternativní podoby debutového singlu Keep Yourself Alive, odlišné verze skladem z publikovaných alb i radikální proměny songů, které se na studiových deskách Queenů nikdy neobjevily. Nyní se soubor těchto nahrávek dostává vůbec poprvé do prodeje s pečlivě zrestaurovaným zvukem, o nějž se postaral inženýr skupiny Kris Fredriksson.

Kolekce Queen On Air: The Complete BBC Radio Sessions si budou moci fanoušci zakoupit od 4. listopadu. Edici lze zakoupit na dvou CD či třech vinylových deskách. K dispozici bude ale i exkluzivní deluxe edition, která nabídne na šesti CD kromě zmiňovaných nahrávek také desku s koncertního rozhlasového vysílání a tři alba s rádiovými rozhovory se skupinou.

Nahrávka tak slibuje nejen sbírku vzácných nahrávek, ale také zachycení vzestupu jedné legendy, která dominovala hudební scéně sedmdesátých let. První session natočilo totiž BBC již v únoru 1973, tedy několik měsíců před vydáním debutového alba i singlu. Poslední pak roku 1977, kdy už byli Queeni světovými hvězdami díky obrovskému úspěchu singlu Bohemian Rhapsody

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Umělci: Queen

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!