KoЯn vydají v říjnu nové album. Na jaře příštího roku ho představí i v Praze

KoЯn vydají v říjnu nové album. Na jaře příštího roku ho představí i v Praze

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Americká kapela KoЯn je konečně zpět. Na poslední zářijový den si naplánovala oznámení velkého koncertního turné, s kterým se vrátí i do našeho hlavního města. Představí se tentokrát v pražském Foru Karlín, a to 30. března 2017. Kapela nedorazí do Prahy sama, v roli hostů se představí Heaven Shall Burn a Hellyeah.

KoЯn patří k nejváženějším a zároveň nejpopulárnějším rockovým seskupením. Často jsou označováni za průkopníky nu-metalu, tedy stylu, jenž kombinuje metal s prvky jiných hudebních stylů, např. hip hopem, elektronikou, grungem, ale i folkem. Kapela již rok po svém vzniku debutovala eponymní deskou, ale masové popularity dosáhla koncem devadesátých let, kdy natočila alba Follow The Leader (1998) a Issues (1999). Obě nahrávky dobyly vrchol albového žebříčku v Americe a následně KoЯn podlehla i Evropa. Úspěšné tažení pokračovalo i napříč další dekádou, která nabídla desky Untouchables (2002), Take A Look In The Mirror (2003) a See You On The Other Side (2005).

Doposud kapela prodala více než 35 milionů desek a získala i řadu prestižních ocenění. Dvanácté studiové album The Serenity Of Suffering, které vyjde již 21. října, je podle kytaristy Briana Welche nejtvrdší a nejintenzivnější deskou za několik posledních let. Produkce se ujal Nick Raskulinecz, který stál u zrodu desek Foo Fighters, Deftones nebo Mastodonu a kapela z ní zatím publikovala singl Rotting In Vain a skladbu Insane. S oznámením turné představila další song, duet s ústřední postavou spřízněných Slipknot, který si můžete poslechnout níže.

KoЯn mají na kontě sedm nominací na cenu Grammy, z toho dvě díky skladbám Freak On A Leash a Here To Stay proměnili. Jsou považováni za tvůrce nového metalového stylu - nu-metalu a o svých kvalitách přesvědčili letos i své české fanoušky v rámci červnového festivalu Aerodrom.

Vstupenky na jarní koncert bude možné zakoupit od 4. října, jejich předprodej začne úderem 9 hodin dopoledne a zaplatíte za ně jednotnou cenu 1490,- Kč. Pro členy Live Nation klubu začne předprodej v 8 hodin ráno předchozího dne.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Forum Karlín nabízí i další akce

Umělci: KoЯn

Místo konání: Forum Karlín

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!