Fences: Trailer k novince Denzela Washingtona jde na dřeň

Fences: Trailer k novince Denzela Washingtona jde na dřeň

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Po třetí usedl Denzel Washington do režisérského křesla, aby přenesl na plátno další silný příběh - Fences. Tentokrát jde o adaptaci stejnojmenné hry Augusta Wilsona, jejíž děj přivádí diváka do amerického Pittsburghu padesátých let. Stárnoucí Afroameričan Troy Maxson (Denzel Washington) se pokouší finančně zajistit rodinu a zároveň se vyrovnat s životním neúspěchem – přestože byl v mládí vynikajícím baseballovým hráčem, nepodařilo se mu prorazit ve vrcholovém sportu. Největší zkouška pro Troye přichází s dospíváním jeho syna Coryho (Jovan Adepo), který se zdánlivě pohybuje na témže tenkém ledě jako před lety jeho otec.

Podobně jako u Washingtonových předchozích režisérských počinů (Příběh Antwona Fishera a Síla slova), jsou centrem Fences palčivé rasové a sociální otázky. Autor předlohy Auguste Wilson získal za drama v roce 1987 Pulitzerovu cenu. Hra léta čekala na filmové zpracování, protože Wilson mimo jiné trval na tom, že režisérem díla musí být Afroameričan.

Obsazení Denzela Washingtona jako Troye a Violy Davis v roli jeho ženy Rose není náhoda. Herecký pár v témže složení odehrál sérii představení při obnovené premiéře Fences na Brodwayi v roce 2010. Oba dva také za svůj herecký výkon byli oceněni prestižní divadelní Cenou Tony. Brodwayské obsazení rovněž i ve filmu doplňují Mykelti Williamson (Forrest Gump), Russell Hornsby a Stephen Henderson (Lincoln).

Drama bude ve Spojených státech v premiéře uvedeno 25. prosince 2016

Foto: http://www.imdb.com/

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!