Dýňový podzim v pražské botanické zahradě nabídne velkou výstavu i nezapomenutelný Halloween

Dýňový podzim v pražské botanické zahradě nabídne velkou výstavu i nezapomenutelný Halloween

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Ať se nám to líbí, nebo ne, léto už je definitivně pryč a nás teď čeká jen ochlazování a neustálé krácení dnů. Ruku v ruce s chladnějším počasím přichází ale také oblíbená dýňová sezóna. Právě dýně dominuje na podzim také v Botanické zahradě hlavního města Prahy. Ta velkou část svého podzimního programu věnuje právě různým druhům této stále populárnější plodiny.   

Návštěvníci se v pražské botanické zahradě dočkají v průběhu podzimu třeba výstavy dýní, víkendových dýňových hrátek i bohatého halloweenského programu, během něhož se pobaví děti i rodiče. Chybět nebudou tvořivé dílny, ochutnávky dýňové polévky a bohatý program i pro ty nejmenší návštěvníky. Ti se mohou zúčastnit lampionového průvodu, vydlabat si svou vlastní tykev či vyrobit strašidelnou masku.

Přestože ještě před pár lety nebyla dýně vůbec oblíbenou pochoutkou, nyní se dostává stále více do českých jídelníčků. Zájemci si mohou vybírat z desítek druhů různých velikostí, barev i chutí. Oblíbené jsou dýňové farmy a v botanické zahradě je dýním věnovaná velká výstava s názvem Dýňový podzim, která odstartovala v sobotu 24. září a potrvá do neděle 23. října.

„Dýně patří stejně jako třeba melouny nebo okurky do čeledi tykvovitých a pocházejí původně z Latinské Ameriky.  Dnes za nimi ale naštěstí nikdo tak daleko cestovat nemusí. Na naší výstavě v Ornamentální zahradě najdou návštěvníci stovky dýní, cuket a patisonů padesáti různých odrůd.  Na své si tedy přijde každý, kdo se rád nechává fascinovat a překvapovat tím, co pěstitelé a příroda společně dokáží,“ láká na expozici Oldřich Vacek, ředitel Botanické zahrady hl. města Prahy.

Rodiny s dětmi si přijdou na své především o víkendu 22. a 23. října, kdy se v zahradě uskuteční dýňové hrátky, během nichž se návštěvníci vrhnou na nespoutané a zábavné tvoření. Kromě dlabání dýní si mohou děti vytvořit strašidla, zvířátka či jiné dekorace i z dalších podzimních přírodnin.

Bohatý program pro celou rodinu pak chystá botanická zahrada také na Halloween. „Děti budou moci do setmění plnit čarodějné úkoly, jako je lovení jedovatých žab, sbírání surovin pro výrobu kouzelného lektvaru a jeden z úkolů povede i látkovým tunelem plným nebezpečí,“ představuje program i pro ty nejmladší návštěvníky Vacek.  Po setmění se navíc přímo v zahradě uskuteční rej strašidel, během něhož se budou moci děti projít v maskách v průvodu, který povede areálem osvíceným vydlabanými dýněmi. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!