Jean-Michel Jarre se vrací do Prahy. V listopadu zde představí zbrusu novou show Electronica

Jean-Michel Jarre se vrací do Prahy. V listopadu zde představí zbrusu novou show Electronica

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Už jen šest týdnů a kmotr elektronické hudby, věhlasný francouzský mág Jean-Michel Jarre se vrátí do pražské O2 areny. Tento hudební génius se již 4. října vydá na velké světové turné, které bude jeho první koncertní poutí po šesti letech. Naše hlavní město navštíví v první polovině listopadu.

Jarre je proslulý velkolepými audiovizuálními koncerty, při kterých vždy jako jeden z prvních pracuje s nejnovějšími technologiemi. A jinak tomu nebude ani při nadcházející show věnované projektu Electronica, pro který spolu s více než třemi desítkami slavných zpěváků, skupin a DJů natočil dvě alba. Zatímco první díl s podtitulem The Time Machine a hosty jako Massive Attack, Moby, Air nebo Pete Townshend z The Who slaví úspěchy u hudební kritiky i posluchačů od října minulého roku, jeho pokračování s názvem The Heart of Noise se na trhu objevilo až letos v květnu, leč zaznamenalo obdobné reakce.

Koncertní program se sice bude točit především kolem výše uvedených desek, ale nadcházející turné, během kterého Jarre odehraje jen v letošním roce téměř čtyřicet koncertů, samozřejmě neopomene ani milníky své diskografie, mezi něž dozajista patří Oxygene nebo Equinoxe.

Připomeňme, že Jean-Michel Jarre byl nejen jedním z prvních umělců, kteří světu představili elektronickou hudbu v podobě, v jaké ji známe dnes, ale také průkopníkem obřích městských koncertů, se kterými je zapsán i v Guinessově knize rekordů. Prvního rekordu dosáhl s koncertem před La Défense v Paříži, kterému přihlíželo 2,5 miliónu diváků a o pár let později jej překonal u příležitosti oslav 850. výročí založení Moskvy, kde hrál pro více než 3,5 miliónu lidí.

Eletronica World Tour vypukne již 4. října v britském Cardiffu a jeho evropská část bude zakončena 12. prosince v Paříži. Praha přijde na řadu zhruba uprostřed šňůry - v úterý 8. listopadu.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!