Na Universal Music Stage 2016 se představila Lenny, Hodiny, Poetika i Adam Ďurica. Hvězdou večera byla Slza

Na Universal Music Stage 2016 se představila Lenny, Hodiny, Poetika i Adam Ďurica. Hvězdou večera byla Slza

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Největší tuzemské hudební vydavatelství Universal Music ani v letošním roce nevynechalo svoji tradici a v pražském klubu Jazz Dock v rámci Universal Music Stage představilo aktuální hvězdy i ty velmi nadějné, o kterých je stále více slyšet. Zároveň se i chválilo a oceňovalo.

Úvod večera patřil tradičně Tomáši Filipovi, generálnímu řediteli Universal Music, který měl pro přítomné opět mnoho pozitivních informací. Tou první bylo oznámení, že v současné době je v České republice již téměř 100 000 milovníků hudby, kteří si každý měsíc pravidelně platí některý z digitálních servisů pro poslech hudby.

Tomáš Filip následně dodal, že na základě vývoje hudebního trhu došlo ke změnám pro výpočet zisku zlatého a platinového alba. Od letošního roku již nebude rozhodující prodej kusů, ale obrat, který každý titul přináší. Ten je vypočítán nejen z počtu prodaných CD, ale do této částky jsou zahrnuty i příjmy z placených downloadů a všech dostupných streamingových servisů. Pro ocenění zlaté album je tak nyní zapotřebí obratu ve výši 500 000 Kč, pro platinové dvakrát tolik, tedy jeden milion korun. U této příležitosti zástupci Universal Music předali trojnásobnou platinu kapele Slza za její albový debut Katarze, což znamená, že toto duo svým debutem labelu již přineslo obrat  přesahující hranici tří milionů korun.

Celý večer byl ale především o hudbě, která ve všech případech zazněla naživo. Sérii koncertů odstartoval projekt Poetika, který se svým debutovým singlem Zkouším žít aspiruje na jeden z největších tuzemských hitů roku 2016. Ten samozřejmě taktéž zazněl, stejně tak i jejich naprostá novinka Každou vteřinou. Následovala kapela Hodiny, která představila nejen oba dosavadní hity Stmívání a Jízdní řád, ale nabídla i další ochutnávku z plánované debutové desky.

Nechyběl opět ani zahraniční host, tentokrát jím byl slovenský zpěvák Adam Ďurica, který kromě svého doposud největšího hitu Mandolína odhalil i informace o novém albu, které pojmenoval Spolu. Aby přítomné o kvalitách svého nadcházejícího alba přesvědčil, přidal i dvě ochutnávky, mezi kterými větší ohlas sklidila právě titulní skladba.

Posledním hudebním hostem večera byla Lenny. Před jejím vystoupením mohl Marcel Vyšín z Universal Music s potěšením konstatovat, že zpěvačka se svým právě vydaným debutem Hearts slaví velké úspěchy. Deska sbírá velmi pochvalné recenze, ale vede i v prodejích - hned v prvním týdnu po uvedení na trh se její deska Hearts stala nejprodávanějším titulem v České republice.

Lenny v rámci svého vystoupení nevynechala například hit Hell.o, celý set ale odstartovala novinkou Lover, ke které před pár dny představila i působivé video. Zároveň přítomné pozvala i na turné, které odstartuje již za pár dní. Pokud se na její koncert chystáte, s koupí vstupenek rozhodně neotálejte. Některé zastávky jsou již beznadějně vyprodané.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Jazz Dock nabízí i další akce

Mohlo by se ti líbit...

Umělci: Lenny, Slza, Adam Ďurica

Místo konání: Jazz Dock

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!