V češtině vychází osmý Harry Potter. Pokřtí ho herec Jiří Lábus

V češtině vychází osmý Harry Potter. Pokřtí ho herec Jiří Lábus

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Fanoušci série o kouzelníkovi z Bradavic se už tento víkend dočkají další knihy z populární série. Jeden z největších knižních hitů podzimu - Harry Potter a prokleté dítě - je divadelním scénářem stejnojmenné hry, kterou britské publikum vyprodalo na dlouhé měsíce dopředu. Půlnoční zahájení prodeje proběhne v sobotu 24. září v Praze a Brně.

Jen pár měsíců po vydání anglického originálu (31. července 2016) se další díl Harryho Pottera dostává i na pulty tuzemských knihkupectví. Harry Potter a prokleté dítě od J. K. Rowlingové, Johna Tiffanyho a Jacka Thornea, je prvním oficiálním potterovským příběhem na divadelních prknech. Odehrává se devatenáct let po skončení děje v Relikviích smrti.

Půlnoční zahájení prodeje proběhnou v knihkupectvích Knihy Dobrovský v Praze na Václavském náměstí a v Brně v Joštově ulici. Knihu pokřtí herci Jiří Lábus, Jan Jiráň a Zdeněk Zdeněk 27. září od 16:00 v pražském divadle Ypsilonka společně s překladatelem Petrem Eliášem a programovým ředitelem nakladatelství Albatros Ondřejem Müllerem.

"Zájem českých dětských i dospělých čtenářů je enormní. U nás se projevuje v objednávkách od knihkupců a dalších prodejců, které svým celkovým objemem na jeden titul patří k nejvyšším za posledních deset let a každým dnem se navyšují,“ uvádí zástupce vydavatele Albatros Media Josef Žák.

Na divadelní představení, jehož je Prokleté dítě předlohou, se prodalo v prvních hodinách více než 175 tisíc vstupenek. Skript v originále potom koupilo přes půl milionu lidí během prvních tří dní. 

Bestsellerová série o Harrym Potterovi vycházela mezi lety 1997 a 2007. Po celém světě se prodalo přes 450 milionů výtisků, série byla přeložena do 79 jazyků a vzniklo podle ní osm úspěšných velkofilmů. V České republice se prodalo 1,7 milionu výtisků původní série.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Studio Ypsilon nabízí i další akce

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!