Red Hot Chili Peppers přepisují americkou hudební historii. Triumfují se singlem Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers přepisují americkou hudební historii. Triumfují se singlem Dark Necessities

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Kalifornská skupina Red Hot Chili Pepper slaví se svým albem The Getaway a jeho prvním singlem Dark Necessities jeden úspěch za druhým. Nyní se kvůli ní bude přepisovat i americká hudební historie.

Díky singlu Dark Necessities se totiž kapele podařilo již po třinácté obsadit první místo v populárním žebříčku Alternative Radio Chart. A právě to se ještě nikdy nikomu nepodařilo! Píseň navíc triumfuje i v dalších zaoceánských hitparádách – v žebříčku AAA a Rock Chart.

Desku The Getaway vydali Red Hot Chili Peppers v červnu tohoto roku a již nyní se jí prodalo po celém světě více než milion kusů. Její popularitu lze sledovat i v České republice. U nás se totiž drží již šestý týden v trojici těch nejžádanějších hudebních nosičů. To se kapele nepodařilo se žádným předchozím albem.

Skupina své nové album navíc propaguje také během koncertů. V rámci svého světového turné nevynechá ani Prahu, kde se populární rockeři představí již 4. září, kdy naplní novými písněmi i populárními hitovkami O2 arenu. 

Foto: Steve Keros 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 
Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!